Лесни стъпки за детоксикиране на тялото всеки ден

Яжте повече плодове и зеленчуци
18 юни 2019 03:32, Михаела Лазарова
7
Лесни стъпки за детоксикиране на тялото всеки ден
Снимка: istock

Детоксикирането на организма е важно, за да може той да функционира правилно на клетъчно и органно ниво. Радикалните методи за премахване на токсините, като лечебен глад или пречистващи дни, в които сте само на вода и плодове без друга храна, може да се окажат истински непреодолимо предизвикателство, а и не са за всеки. Всеки обаче може да направи някои здравословни промени в начина си на живот всеки ден, за да се освободи от излишните токсини, задръстващи тялото му. Ето как.

Спрете приема на захар

Ако се опитате да преустановите пиенето и яденето на храни и напитки, съдържащи захари, не само ще детоксикирате тялото си от тези вредни вещества, а и ще отслабнете без да полагате особени усилия, още повече ако захарите са присъствали ежедневно в менюто ви.

Пийте повече вода

Пийте най-малко 2 литра вода на ден. Така ще помогнете на бъбреците си да извеждат токсините от тялото чрез повишено производство на урина.

Движете се повече

Когато правите макар и леки упражнения всеки ден или се движите интензивно в ежедневието си, вие стимулирате кръвообращението. Това помага на кръвоносната и най-вече лимфната система да изведат токсините от организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото ядеш захар, още повече ти се дояжда, болестно състояние.
3
0
 
1
 
! Отговори
доФтор преди 4 години
Участвайте в тотото другари-и то с печалби ще ви натовари-играйте месечно по две заплати-а после яжте чушки и домати !
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детоксикация илиДетоксициранеПравопис сядай "слаб" 2.
1
1
 
5
 
! Отговори
Toxicity преди 4 години
За детоксикация се препоръчва лечебно гладуване до заплата, хасковска (може и софийска) чешмяна вода и плодове от женския пазар. Другия вариант е да отидете при на бай Ставри майка му, да ви каже рецептата.