Плодове и зеленчуци, които са особено полезни през лятото

Ето какво да ядем за повече здраве и красота
18 юли 2019 22:30, Михаела Лазарова
1
Плодове и зеленчуци, които са особено полезни през лятото
Снимка: istock

Лятото е любимият ни сезон, защото можем да хапваме в изобилие пресни плодове и зеленчуци. През горещите дни тялото ни се поти повече, а рискът от дехидратация се увеличава значително. Затова хапваме с удоволствие череши и пъпеши, които освен че ни хидратират, се грижат за нашите здраве и красота.

Кои други плодове и зеленчуци са особено полезни през лятото, вижте в следващите редове.

Домати

Доматите съдържат едни от най – полезните за кожата витамини като А и С. Консумацията им ни доставя антиоксиданти, както и полезни фитохимикали като ликопен, които намаляват риска от развитието на хронични заболявания и рак.

Освен това, доматите ще се погрижат и за здравето и красотата на кожата ви, не само като ги хапвате, но и като ги нанасяте като маска върху лицето си.

Тиквички

Ако спазвате лятна диета, не забравяйте да включите в менюто си този зеленчук. Те ще ви осигурят пектин, който не само спомага за процеса на отслабване, но и се грижи за здравето на сърцето, понижавайки високия холестерол.

Диня

Няма как да не хапваме с удоволствие сочната диня. Тя е един от най – добрите начини да се хидратираме, да свалим няколко излишни килограма, да елиминираме излишните течности. Освен това водното съдържание в динята помага на тялото да се охлади в горещите летни дни.

Консумирайки я, не само ще се чувстваме сити, но и ще се погрижим за здравето на храносмилателната система, тъй като динята съдържа фибри. Не на последно място тя ни осигурява и ликопен, който предпазва клетките на кожата от увреждането на слънчевите лъчи. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Гешо преди 4 години
Научете се да пишете на БЪЛГАРСКИ , а не с превод в скоби .