Полезни хранителни елементи за жени след 30

За да бъдете в добра форма
1
Полезни хранителни елементи за жени след 30
Снимка: Istock

Знаем, че витамините и минералите са важни за нашето здраве и красота. В комбинация със здравословно хранене и спорт, те помагат на тялото да функционира правилно и намаляват риска от появата на здравословни проблеми. Ако вече сте преминали в 30-те си години, вижте от кои хранителни елементи не бива да лишавате организма си, за да бъдете в добра форма.

Антиоксиданти

Появата на бръчки е естествен процес с напредването на възрастта. Хубавото е, че някои антиоксиданти могат да забавят процеса на стареене. Те се борят със свободните радикали,, създадени от токсините в околната среда, нездравословното хранене, навици, които предизвикват различни възпаления в тялото, ускорявайки стареенето.

Важни антиоксиданти са витамин Е – намалява признаците на стареене, засилва имунитета; витамин С – улеснява усвояването на витамин Е, намалява риска от сърдечни заболявания, грижи се за кожата; витамин А – за здрави очи, намалява увреждането от слънчевите лъчи.

Фолиева киселина

Жените в детеродна възраст, особено тези, които планират да забременеят след 30 е добре да се погрижат да получават достатъчно количество фолиева киселина. Този важен витамин намалява вероятността от дефекти при плода. Хранителният елемент може да си го набавите чрез прием на добавки или консумирайки тези храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Последният убиец преди 4 години
Си свърши работата ... Оставете ме сега да си почивам ... Идва време за small measure of peace ... След цялата тая война ...