Болки, причинени не от травми, а от негативни емоции

Самотните хора често имат неприятно усещане в кръста
19 авг 2019 22:00, Иванка Гъркова
4
Болки, причинени не от травми, а от негативни емоции
Снимка: pexels.com

Не всяко физическо неразположение на тялото е причинено от болести и травми. Понякога болката в различните части на тялото може да се появи заради дехидратация, но и да е вследствие на някакви негативни емоции, които човек е претърпял.

Ако се чудите на какво се дължи мигрената или неприятното усещане в кръста, помислете какво ви тревожи и се опитайте да се отървете от него.

Ето няколко вида болка, които се дължат на неприятни емоции:

1. Главоболие

Много хора работят под стрес и напрежение всеки ден. Затова главоболието често ги съпътства. Ако човек си вземе кратка почивка – излезе на чист въздух, разходи се в парка или направи нещо, с което да се успокои тя бързо ще отмине. Повечето обаче прибягват до болкоуспокояващи, а те не са необходими и може да не помогнат.

В случай, че сте напрегнати и имате някакви проблеми, направете нещо, с което да релаксирате вместо да пиете хапчета.

Как да разберете, че тялото ви има нужда от почивка?

2. Болка във врата

Установено е, че тя се появява при раздяла или трудно приключване на връзката с някого, на когото човек държи. Също така това неразположение се свързва с невъзможността да забравиш някого, който е бил част от живота ти.

Според психолози, когато човек страда по бивше гадже или близък човек, когото е изгубил, този вид болка може да му пречи на ежедневните дейности. Не се ли настрои по-положително, тя ще го „тормози“ от време на време.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: травмиболки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Светозар 1Пълни глупости. Писано от 25 годишна жена, за тинейджърки до 14 годишна възраст.......Булгаростан е пак със сто години назад както обикновенно. Турците са поне 150 години пред булгаростанците по отношение на медицината - давам само пояснение защо се лекуват повечето българи в държава извън ЕС.Психиката или психичната болка се отразява винаги на физичен план като гръб, ***, глава (често липсваща заради балканския синдром) и онези работи водещи до поколение!
1
9
 
4
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Пълни глупости. Писано от 25 годишна жена, за тинейджърки до 14 годишна възраст.