7 навика, които вредят на бъбреците

Приемате хранителни добавки
10 сеп 2019 08:36, Михаела Лазарова
0
7 навика, които вредят на бъбреците
Снимка: istock

Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло, без които животът е немислим. В тях се извършват редица жизненоважни функции. Ако не се грижим правилно за тях, сърдечносъдовата ни система е поставена в риск, тялото ни няма да се освобождава от токсините, електролитите в организма ни ще търпят сериозен дисбаланс.

Ежедневно много от нас допускат на пръв поглед невинни и безобидни грешки в начина си на живот, които обаче могат да поставят бъбреците пред истинско предизвикателство. Кои са тези недотам безобидни навици?

Консумирате преработени и пакетирани храни

Почти всички преработени и предварително обработени храни за директна консумация съдържат по-големи количества натрий от необходимото. Твърде много сол в храната означава затруднена функция на бъбреците. Натрият предизвиква задръжка на течности в тялото, повишаване на кръвното налягане, целулит, влошена бъбречна функция, електролитен дисбаланс.

Не контролирате кръвното си налягане

Високото кръвно налягане е опасно за абсолютно цялото тяло. В бъбреците има богата мрежа от кръвоносни съдове, някои от които централни. Неконтролираното кръвно налягане може да предизвика сериозна дисфункция на бъбреците, бъбречна недостатъчност, дори инфаркт на бъбреците.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари