Деменцията: Бич за 80 000 българи

Болестта засяга паметта, но и мисленето и поведенето
Обновена: 20 сеп 2019 21:02 | 20 сеп 2019 20:55,
8

Твърди се, че около 70 000-80 000 човека у нас страдат от Алцхаймер.

Деменцията е следствие от различни мозъчни заболявания, които засягат паметта, мисленето, поведението и способността за изпълнение на ежедневните дейности.

Разговор по темата с д-р Цветомир Асенов от MБАЛНП по неврология и психиатрия "Свети Наум"  в предаването "Директно"  по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: алцхаймерДиректно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Продължаваите да не уважавате възрастните , да ги оставяте сами в къщи, да им противоречите на всяка дума,,да ги експлоатирате до краи, да не ги водите с вас на почивка. Държавата цинично не се интересува.Лекарите ги подмятат Един "сладур от правителството се изказа, че на бедните им помагат роднините! Интересно от къде знае това? Но рано или късно всичко се връща .Като в онази приказка, помните ли я?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болестта засяга паметта, но и мисленето и поведенето - значи не са 80 000 а 95% от българското население в България.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леля ми е на 91 г. и още е добре (пие Брахми на Аюведа), а чичото почина на 86 от деменция, но ползваше много често микровълнова печка просто за всичко. Храненето е много важно.
4
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Страшно е, имаме си двама у дома на 87 и 84 години! На крак са, но са непредсказуеми! А, не можем да стоим постоянно при тях, защото работим!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водещият не оставя лекаря да говори. В случая лекарят е информативен, не говори само общи приказки и щеше да е по-добре да бъде изслушан, а не да му се подхвърля топката с намислен за целта въпрос.Така и се получи едно нищоВ последната част си личеше страхът на водещия, че,видите ли,които работили с повече информация можело ЛИ да са по изложени на опасност от заболяването? Най-лошото качество на журналистите водещи е тяхната повърхностност и оттук-неумението да представят смислена нова информа
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хапчета са пили и са стари станали, затова мозъка умира преди тялото. Иначе е обратно.
1
0
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Твърди се...Кой го твърди?