Промени в тялото, които се случват, когато спрете изкуствените подсладители

Гладът за сладко ще изчезне
22 сеп 2019 23:00, Михаела Лазарова
6
Промени в тялото, които се случват, когато спрете изкуствените подсладители
Снимка: istock

Много хора се опитват да премахнат захарите от храненето си и заради това се обръщат към изкуствените подсладители. Замяната на едните вещества с другите обаче далеч не е здравословно решение. Тялото привиква към изкуствените съставки и реагира по много различни негативни начини. Най-честият страничен ефект е напълняването, тъй като изкуствените подсладители носят неколкократно повече празни калории и повишават нивата на кръвната захар.

Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете консумация на всякакви изкуствени подсладители?

Ще намалите теглото си

Наред със захарите, преустановяването на всякакви продукти, съдържащи изкуствени подсладители ще ви помогне да намалите обиколката на талията. Ако вместо заместители, които залъгват апетита ви за сладко, наблегнете на храни, които са с нисък гликемичен индекс, съдържат по-големи количества полезни протеини и мазнини, както и бавно разградими въглехидрати, теглото ви определено ще "тръгне" надолу. Това се случва благодарение на поддържането на стабилни нива на инсулин в кръвта.

Гладът за сладко ще изчезне

Когато спрете да се храните с наситени добавени прости захари, както и като изключите храните и напитките с изкуствени подсладители, рецепторите ви ще спрат да изпращат сигнали към мозъка за недостиг на тези вещества. По този начин постепенно гладът за сладко утихва, което неминуемо ще подобри здравословните ви показатели заедно с теглото ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Най-честият страничен ефект е напълняването, тъй като изкуствените подсладители носят неколкократно повече празни калории и повишават нивата на кръвната захар."Гледам изкуствения подсладител, гледам го и пише 0kcal за 100g. Пак го гледам, пак това пише. И се сещам, че смисъла на изкуствения подсладител е да няма калории, но да ти е сладко. Не, хващам втори подсладител и пише 0,3kcal за 100g. О, боже, цялата статия изведнъж няма смисъл?!? Виждали ли сте изкуствен подсладител?
3
1
 
14
 
! Отговори
Профи преписвач преди 4 години
Като ги преписвате тези статий влагйте поне малко мисъл. Изкуствените подсладители си имат доста кусури според различни изследвания, но НЕ ПОВИШАВАТ нивата на кръвната захар. Именно и затова ги дават на диабетиците като алтернатива на захарта.Аспартам, Сукралоза, Ксилитол. Може би само стевиата е близо до ОК>
2
1
 
5
 
! Отговори
Несхватлив преди 4 години
Това с празните калории не го схващам. Някой да ми обясни, моля!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че ние трябва да спрем да се храним изобщо, за да спрем подсладителите...Къде има нормална храна, да отида да си купя?