За какво е полезно сусамовото олио?

Заздравява костите и зъбите
23 сеп 2019 23:00, Михаела Лазарова
4
За какво е полезно сусамовото олио?
Снимка: istock

Сусамовото олио е здравословна алтернатива на останалите растителни масла. Богато е на витамин Е, К и то в големи количества. Съдържа още калций, фибри, протеини, желязо, магнезий, фосфор, натрий, калий, цинк. Заради полезните вещества в състава си сусамовото олио има много ползи за организма и здравето. Ето някои от тях.

Бори се с диабета

Маслото от сусамови семена е полезно за усвояването на глюкозата в кръвта и подобряване толерантността на клетките към инсулина. Тези негови свойства спомагат за контрола на диабет и намаляват риска от отключването на това заболяване.

Грижа за кожата

Тъй като в сусамовото олио се съдържат завидни количества цинк и витамин Е, той е много полезен за кожата, нейната младост и здраве. В това олио се съдържат и антиоксиданти, които оказват допълнително благотворно действие върху нея, като забавят стареенето и спомагат за детоксикирането, гладкостта и сиянието на кожата.

За красива коса

Сусамовото олио помага и на косата да върне блясъка и еластичността на косъма. Неговата употреба намалява косопада и запазва здравината на косата. Сусамовото олио има антибактериален ефект, който повлиява и скалпа, като го предпазва от пърхот и други кожни проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кожакосадиабет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
За анален преди 4 години
кекс?
1
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Още по- възхитен съм от конопеното олио и беленият коноп.