10 зеленчука, подходящи за отслабване

Те обогатяват менюто ни с хранителни елементи
10 окт 2019 22:30, Михаела Лазарова
2
10 зеленчука, подходящи за отслабване
Снимка: istock

Когато се опитваме да отслабнем, знаем че консумацията на протеини е важна, за да се чувстваме сити, да имаме енергия за спорт и да горим излишните мазнини. Свързваме протеините само с животинските източници като яйца, месо и риба. Не бива да забравяме, че има и растителни, които е важно да добавим към диетата си. Те обогатяват менюто ни с хранителни елементи и помагат в отслабването.

Днес от рубриката на Az-jenata „Здраве и красота“ споделяме 10 растителни протеина за вашата диета.

Броколи

Ако спазвате диета, добавете към менюто си тези зеленчуци. Броколите спадат към групата на сложните въглехидрати. Те са богати на фибри, протеини и други детоксикиращи съединения. Поради високото си съдържание на вода, осигуряват и ситост, запълвайки стомаха.

Спанак

Спанакът е един от най-богатите на протеини зеленчук. В 100 г суров спанак се съдържат около 2,3 г протеини. За тези от вас, които тренират редовно (и не само), спанакът е подходящо допълнение към печеното парче месо. Той ще ви осигури енергия и необходими витамини и минерали.

Грах

Зеленият грах е суперхрана, тъй като ни осигурява много антиоксиданти. Според проучвания граховият протеин спомага за осигуряване на ситост и намаляване на апетита.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново измислици от човек без ценз.
1
8
 
5
 
! Отговори
x преди 4 години
Зеленчуците са вредни и токсични. Истината е в месото, яйцата и млечните продукти.