Билки и подправки, без които не можем

Те трябва да бъдат част от всяка кухня
18 окт 2019 19:20, Михаела Лазарова
1
Билки и подправки, без които не можем
Снимка: istock

Добавяме ги към любимите ни рецепти, защото те правят вкуса по-богат, интересен и сякаш не можем да си представим живота си без тях. Подправките и билките, които ни вдъхновяват в кухнята и които обичат хубавата храна. Приемаме ги като нещо, което обединява продуктите в завършен кулинарен проект, но всъщност те имат редица ползи за нашето здраве.

Ето защо не можем без тях. Какви има във вашия кухненски шкаф и кои не бива да пропускате да добавите?

Куркума

От хилядолетия се използва за облекчаване на неразположения свързани с различни състояния като артрит, болки в ставите, диабет, проблеми с храносмилането. Куркуминът, който е активна съставка в подправката, може да помогне за намаляване на риска от появата на диабет тип 2, да намали оксидативния стрес.

Розмарин

Чудесна билка, която трябва да имате в дома си. Освен че отварата от нея помага за заздравяване на косата и стимулиране на растежа ѝ, тя има и редица други ползи за здравето.

Розмаринът е богат на полифеноли, които подобряват храносмилането, спомагат за стабилизиране на кръвното налягане, за поддържане на добро ментално здраве.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си играйте с билките! Риганът смъква рязко кръвното, канелата смъква рязко нивото на кръвната захар, розмаринът не е добре изучен за вътрешна употреба, съдържа много силни етерични масла, не се съчетава с антикуагиланти, индийското орехче е само за минимална доза.....Това, което е хубаво да имаме вкъщи винаги, е мента или джоджан, чер пипер - действа бързо при разстройство, лук - прочиства белите дробове и вените, помага да избие гнойта, мазила с невен за рани...