Джинджифилът: Как помага за гърло?

Понякога е по-добре да не взимаме хапчета
20 окт 2019 14:45, Иванка Гъркова
2
Джинджифилът: Как помага за гърло?
Снимка: pexels.com

Дойде ли есента, температурите падат и на някои хора като мен все им е студено. Въпреки че през деня е слънчево, сутрините и вечерите са хладни, заради което е хубаво да носим шал и по-специфично облекло. Да, но понякога се случва така, че бързаме и излизаме за работа неподготвени. Навличането с по-дебели дрехи или носенето на по-тънки, както ми се случва често, може да ви донесе болки в гърлото, които да прераснат в настинка.

Преди няколко дни усетих леко дразнене в гърлото, но първо не му обърнах внимание, докато не излязох на обяд и забравих, че не бива да пия прекалено студени напитки. След няколко часа се появи болка и започнах да умувам какво да взема, за да не стане по-лошо. Направих си един чай, за да закрепя положението до края на работния ден.

Пътувайки към вкъщи си мислех дали да не отида в аптеката и да си купя от смучещите се бонбони, които успокояват паренето и болката. После обаче се сетих, че преди няколко дни си взех корен от джинджифил, който ядох сушен и подсладен миналата зима, когато имах кашлица.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: джинджифилгърло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сега някаква новина ли е или разказите на един дето гърлото го боляло? Аз пък се върнах от октобърфеста ядох вурсчета,бих тонове бира,набих един нахален германец и се върнах.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дни се върнах от Чехия. Ядох мед с джинджифил и курабии и пих бира с джинджифил. Там този продукт е популярен.