Пациентите с оценки за болниците, но не и за медицинските грижи

Ще се дава оценка на условията в болничното заведение
19 ное 2019 10:22,
5

Пациентите ще могат да оценяват болничните заведения - добра или лоша е болницата. Това ще става с онлайн въпросник, а идеята е на Центъра за защита правата в здравеопазването.

"Направихме този сайт с идеята и да има обективна оценка от страна на пациента. Той е изграден върху три основни направления - безопасност на болницата, правата на пациента в болницата и битовите условия, и екипите в лечебното заведение", каза в студиото на "България сутрин" председателят на сдружение "Дара хелп" Невена Манолова.

Общо 10 са въпросите, на които пациентите могат да отговарят.

"Основното, което присъства в сайтовете на болниците, са битовите условия. А всъщност дори не всички болници имат електронна страница", коментира Манолова.

Тя обясни, че оценката на сайта не е медицинска, а субективно мнение.

"Един от най-важните въпроси в сайта е: "Препоръчвате ли тази болница?". Искам да наблегна, че ние не оценяваме медицинската дейност и качеството ѝ", заяви Невена Манолова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Гери преди 4 години
До джаичТочно така е!
3
0
 
0
 
! Отговори
Ганев преди 4 години
Това е игра на думички и нищо повече....Оценката е - от 430 болници - минимум 100 да се премахнат....Крайно време е мед. персони да разберат че в 21 век - всяко нещо се прави с ТЕХНИКА а те са едни оператори....Велики приказки - това било сложно - онова скъпо ... На това му викат МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ с цел взимане на пари....На мед. лица трябва да им се ЗАБРАНИ ДА ПРАВЯТ ОЦЕНКИ на на тези дейности - защото всичко е техника.....
2
5
 
5
 
! Отговори
интерес преди 4 години
Интересуваме, когато отида на лекар да не ме гледат в ръцете колко пари имам, а да си свършат работата, да не ме пращат на процедури, за които по здравна каза взимат стотици левове, а да ни държат в болници по 3 дена. За съжаление може би в целия ЕС няма по-лошо здравеопазване от нашето. Самият факт, че възрастта на медиците се увеличава говори и за състоянието. Здравеопазването ни се превърна в тъграшество!
1
6
 
8
 
! Отговори
джаич преди 4 години
Оценка се дава на база експертно мнение , а не от всеки случайник качил се на морален връх раздаващ присъди и наказания ! Може да се изрази мнение , дали е доволен или недоволен . Много е трудно лайци да коментират медицински казуси , това е некомпетентно и непрофесионално и води до спекулации и смехотворни заключения нямащи връзка с главния мозък , но бай *** е енциклопедист разбира от всичко има високо самочувствие основано на невежеството и вродената му тъпота .