Болни и на работа? Ето какво се случва с тялото ни

Оздравяването се забавя
20 ное 2019 20:29, Михаела Лазарова
7
Болни и на работа? Ето какво се случва с тялото ни
Снимка: istock

В сезона на вирусите, настинките и грипа малко хора успяват да се предпазят от зарази. Повечето от нас биват засегнати минимум от една настинка на сезон. Големият въпрос, когато усетите, че започвате да подсмърчате и ви дразни гърлото е дали да отидете на работа. Краткият отговор е „не“. При всички положения е най-добре да останете вкъщи, когато се почувствате зле, защото нещата могат да се усложнят, ако не дадете време за почивка на организма си.

Тъй като няма универсално лекарство, нито ваксина за вирусните инфекции и настинките, тялото се нуждае от качествено време за почивка, за да може имунната система да се справи с инфекцията. Тя обикновено трае между 7 и 10 дни.

Какво се случва в тялото, ако решите да отидете на работа болни?

Оздравяването се забавя

Когато имунната система е атакувана от вирус, тялото се нуждае от почивка и повече сън, за да се справи по-бързо с инфекцията. Не е случайно, че бабите ни казват да си лежим в леглото и да си почиваме, когато сме болни. Организмът наистина има нужда от тази почивка, за да не хаби ресурс и енергия за останалите ежедневни ангажименти, най-вече работните.

Сънят е жизненоважна част от оздравителните процеси в организма, включително при възстановяване от вирусни и респираторни инфекции. Пиенето на течности паралелно с почивката съкращава процеса на оздравяване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Бачкат си скотoвете, гласуват под строй... Кво там, че нещо подсмърчали...
3
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ако ще ми режат парите щом съм в болнични, по добре да си ходя на работа/ ако мога/.А, че ще разнасям вируси навсякъде няма да е мой проблем. Нали това искат чорбаджиите, да работим за малко пари, а ако може да не ни плащат нищо, ще са най- доволни.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За парите които получавам даже им работя прекалено много. Един вид са ми длъжници. Като добавим че няма да живея двеста години, както и не живея за да им работя, използвам всеки възможен момент да кръшна от работа. Закъснявам сутрин, тръгвам рано вечер, кръшкам по обяд, когато може се скатавам, болнични, молнични, отпуск, сливане на празници, всяка възможна минутка си е само за мен. Така ще бъде, докато може, а скоро няма изгледи да не може. Камо ли да ходя болен на работа.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7 до 10 дни. Затова ли искат да ограничат личните лекари да могат да дават до 7 дни, вместо сегашните 14 дни? По-разумно е вместо 14 да имат право да дават до 19 дни.