Как вредите на здравето си, ако пропускате хранене?

Кожата ви може да влоши състоянието си
21 ное 2019 20:23, Михаела Лазарова
3
Как вредите на здравето си, ако пропускате хранене?
Снимка: istock

Нашите тела действат на принципа на автомобилните двигатели – ако не им бъде доставено гориво, спират да работят по нормалния начин. Пропускането на хранения през деня, особено ако това е постоянна тенденция във времето, може да доведе до различни здравословни проблеми.

До какво може да доведе непостоянният хранителен режим и пропускането на едно или повече хранения?

Нездравословно отслабване

Един от най-честите мотиви за пропускане на хранене е отслабването. Когато отчаяно искате да отслабнете, но не можете да спазвате конкретен режим на хранене, започвате да прескачате едно или две хранения, за да намалите общия прием на калории за деня. Това може да доведе до временен ефект и да намали теглото ви, но определено не е здравословно и се отразява зле на всички функции в тялото. Обмяната на веществата е много сложен механизъм, за който са необходими всички хранителни вещества в природата. Те трябва да постъпват в организма на малки порции и начесто, така че тялото да не изпада в състояние на дефицит, който да затруднява или блокира определени процеси.

Нездравословно напълняване

Всеки човек има индивидуални особености в метаболизма. Поради тази причина гладуването и пропускането на хранения се отразява по различен начин. При някои хора се наблюдава напълняване въпреки намаляването на броя хранения, защото тялото изпада в режим на изчакване. Когато в него постъпи някаква храна, то автоматично я складира под формата на мазнини, за да се справи със следващия момент на гладуване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
напротив колкото по малко се яде организма по малко се замърсява един учен беше казъл че човешкият организъм е толкова икономичен че ако беше автомобил шеше да гори гориво три литра на сто километра затова за мен основното ядене е вечер сутрин едно кафе на обяд едно кафе много вода и вечер зареждам акумолатора за следващият ден напълно достатъчно 175 висок 65 кг тежък всеки ден бягам минимум 5 км и сутрин много коремни преси
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз обичам да ям жаби гущери змии и миди.
1
2
 
5
 
! Отговори
Не допил от снощи. преди 4 години
А язе питам как ми вреди работата на пиенето?