Повече от 80 процента от децата страдат от обездвижване

Липса на физически активности сред подрастващите по света
22 ное 2019 14:40, Ния Христова
8
Повече от 80 процента от децата страдат от обездвижване
Снимка: Ройтерс

Повече от осемдесет процента от подрастващите по света нямат достатъчна физическа активност. Липсата на активност се забелязва повече при момичетата, според доклад на Световната здравна организация /СЗО/, съобщават от Франс Прес и ТАСС.

За подобряване на здравето и предотвратяването на най- различни заболявания, експертите препоръчват най- малко един час физическа активност на ден.

За периода от 2001г. до 2016г. е изследвана физическата активност на 11-17 годишните от 146 страни. В проучването са включени 1,5 милиона ученици.

През 2001г. в световен мащаб 82,5 на сто от учениците не спазват препоръките на СЗО, а през 2016г. стават 81 процента.

Развитието на електрониката е сред главните причини за обездвижването на юношите. Децата все повече се застояват пред екраните на телевизорите и компютрите, което води до обездвижване.

Тийнейджърите от Бангладеш са на първо място по изпълняване на препоръките на СЗО.Други сред най- изпълнителните в класацията са от Словакия, Ирландия, САЩ и България. На последно място в класацията са подрастващите от Република Корея.

В световен мащаб физическата активност при момчетата ръсте, като от 2001г. до 2016г. е нараснала с 2%. При момичетата, обаче, тези числа си остават непроменени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Занимания с личен треньор за красота и за поддържане на добра форма преди 10 ноември, при това без да плащат, е услуга за "по-равните" и за членовете на техните семейства. Те са имали достъп до зали с уреди. Също и до определени плувни басейни.Простосмъртните по-трудно са се уреждали да плуват в закрит басейн, не че е било невъзможно.
7
0
 
3
 
! Отговори
И преди промените преди 4 години
е било възможно да се спортува за здраве и красота срещу заплащане.Поне в София, на стадион "В.Левски", в зала за художествена гимнастика, между 16.00 и 19.00 ч. в делничните дни са сформирали групи от жени и девойки, които под музикален съпровод на пиано и под ръководството на треньорка са изпълнявали упражнения за стройна фигура. Месечната такса е била 10 лв, като всяка група е имала по три часа седмично, в три различни дена. Преди 1980 г- таксата е била 7 лв.Знам тези неща от леля си.
6
0
 
3
 
! Отговори
До №3 (11) преди 4 години
Ти фитнес залите не ги ли считаш за физкултурни салони?В тях всеки може да отиде и с личен треньор да прави упражнения, които са най-подходящи за него.По-рано какво им беше хубавото на физкулт.салоните?Освен като учащ в час по физическо възпитание, можеш да припариш в такъв салон, само ако са те одобрили да тренираш определен вид спорт.Целта беше да подбират бъдещи професионални спортисти, а не да предоставят салона за поддръжка на физическата форма на хора,които не са няма да бъдат спортисти
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След промените вече не беше възможно да се хрантутят толкова много кандидат спортисти и професионални такива. Тогава Партията видя в тяхно лице резерв - мутрите, които да охраняват новите стари господари и да държат в страх обикновения, почтен човек. Това ни беше келепирът от наличието на толкова много спортисти, които - останали без държавни финансови инжекции - не можеха сами да си заработят хляба по никакъв друг начин.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11А при социализма добре ли беше?Около 100 000 бяха така наречените майстори на спорта. Чудеха се как да дундуркат неграмотни и малограмотни същества в спортните училища, които на средношколска възраст сричаха. Изсипваха се луди пари в тази насока, като че ли медалите от световните първенства се ядат. Но масовият спорт беше занемарен, даскалите по физкултура се интересуваха само от онези ученици, които биха могли да пратят на някое състезание. Затлъстяването на децата още тогава беше факт.
3
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 4 години
Колко нови физкултурни салони са построени през демокрацията ?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие какво очаквате, когато напредъка на една цивилизация се измерва по размера телефон ?С намаляване на размера на телефоните в джоба намалява и интелекта...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката - типичен английски квартал за работническа класа, превзет от близкия и далечен Изток.