Как емоциите ни разболяват?

Физическите състояния и емоциите, които ги провокират
3
Как емоциите ни разболяват?
Снимка: istock

Нашите емоции, страхове, винаги се проявяват по един или друг начин. Така например, болките във врата са показател, че изпитваме трудности да се изправим срещу дадена ситуация, защото не можем да се контролираме така, както бихме желали.

Днес от рубриката нa Az-jenata.bg  „Здраве и красота“ споделяме с вас връзката между някои физически състояния и емоциите, които ги провокират. Статията е изготвена по материали от книгата „Твоето тяло казва: Обичай се!“ от Лиз Бурбо.

Проблеми с вените и артериите

Ако имате проблеми с вените, това е показател, че това, което идва отвън, се преживява зле. Засегнатите от този проблем, обикновено смятат, че нямат късмет. Емоционалните причини за проблемите с артериите са блокираните желания. Вероятно не позволявате на радостта да проникне в живота ви. Тялото ви кара да се запитате следното: „Имате ли активен социален живот?“, „Вашите мисли изпълнени ли са с радост?“. Сърцето ви желае повече ситуации, които могат да ви донесат радост и добро настроение.

Проблеми с косата – мазна коса, косопад, побеляване, пърхот и други

Емоционалните причини, които биха могли да провокират тези проблеми са голям шок, твърде силна реакция на отчаяние, тревоги.

Помислете дали материалната страна не доминира над духовната ви. Вероятно се съмнявате във вашата сила и в това, че може да изградите живота си такъв, какъвто ви се иска. Появата на косопад например е послание, че трябва да възвърнем контакта с нашето Аз и да знаем, че винаги имаме защитата на своя вътрешен БОГ. Помислете дали си позволявате да изразите своите страхове на глас (осмелете се да го направите).

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
Епа в цикъл е! Пък и бомбите тежат!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко невежество и фалш може да има в една снимка!Оставям настрана картинката, да видим човешката реакция. За да сте си полезни при главоболие, трябва дясната ви ръка да е на челото ( тя дава енергия), а лявата евентуално отзад на тила (така можете да си регулирате кръвното). Лявата ръка отнема излишното напрежение. Стринката от снимката къде се е хванала с дяната ръка, знае ли?