Пилинг със салицилова киселина през зимата: Кои са предимствата му?

Идеално средство за премахване на мъртвата кожа
13 дек 2019 22:00, Иванка Гъркова
1
Пилинг със салицилова киселина през зимата: Кои са предимствата му?
IStockphoto

Времето през зимата излага на изпитание нашата кожа. Тя става по-суха, груба и се бели. Пилингът е основното средство за по-лесното премахване на мъртвите клетки и насърчаване растежа на нови. Има най-различни видове, създадени в тази насока, но кои съставки са най-полезни?

Салициловата киселина е идеалното средство за по-мека и гладка кожа през зимата. Въпросната съставка, получена от кората на бялата върба и листата на вечнозеленото растение Gaultheria, се използва за лечението на най-различни кожни проблеми от години. Затова участва в много козметични продукти.
 
Спадайки към семейството на бета хидрокси киселините, салициловата задържа влагата в кожата и помага при акне. Основното ѝѝ предимство е, че създава липоразтворимост – попива добре в кожата.

Кои са основните ползи на пилинга със салицилова киселина?
 
Ексфолира
 
Салициловата киселина подпомага отделянето на мъртвите клетки на кожата на лицето. Натрупвайки се една върху друга, порите се запушват и това води до омазняване и образуване на пъпки. Именно пилингът с тази съставка насърчава ексфолирането, като нарушава междуклетъчните връзки.
 
Намалява възпалението
 
Пилинг маската със салицилова киселина има противовъзпалителен ефект върху кожата. Достатъчно е съвсем малко количество, за да изчезнат замърсяванията в клетките, които са основният причинител на възпаление и пъпки.

Помага при по-сериозни кожни проблеми
 
Пилингът със салицилова киселина често е препоръчван от дерматолозите не само при акне, а и при хиперпигментация, брадавици и други кожни състояния като псориазис. Въпреки това, преди да се използва, задължително трябва да се направи консултация с дерматолог.
 
Още за предимствата на пилинга със салицилова киселина четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли по-добре да си изтъркате кирта със тривка?