5 подправки, които помагат при различни неразположения

Хубавото е, че можем да ги отглеждаме в градината или у дома
14 дек 2019 15:00, Михаела Лазарова
3
5 подправки, които помагат при различни неразположения
Снимка: istock

Приготвяйки любимите си ястия, всекидневно използваме ароматни билки. Лимонова трева, копър, магданоз, мента... С тях вкусът е различен. Хубавото е, че можем да ги отглеждаме в градината или у дома и винаги да са ни подръка, когато ни потрябват. Още по-хубаво е, че много от билките, които ползваме, могат да помогнат при различни неразположения. Вижте още, които е хубаво да добавите към домашната си градина, не само за повече вкус, но и за повече здраве.

Важно! Те не могат да изместят назначеното ви от специалист лечение.

Градински чай

Чудесен под формата на напитка или добавен към вашите ястия с месо. Градинският чай е естествен стимулант с антибактериални, тонизиращи и антидиабетни свойства. Билката ни осигурява и витамини А и К, както и летливи масла и флавоноиди. Може да ни помогне да облекчим болките в стомаха, астмата, менструалните спазми и гингивита. Осигурете му топлина и слънчева светлина и той ще ви радва с прекрасните си зелени листа, аромат и полезни свойства.

Риган

Една от най-често използваните подправки в средиземноморската кухня. Риганът е богат растителен източник на витамини А, С, Е и К. Също така има антиоксидантни, антибактериални, антимикробни, противовъзпалителни, диуретични, отхрачващи действия.

Помага при мускулни болки, повръщане. Има благоприятно действие и при менструални спазми, акне, пърхот, бронхит, болки в гърлото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
знам и мога преди 4 години
Вълча трева !