За какво е полезна лимоновата трева?

Намалява мускулните и артритните болки
Обновена: 15 дек 2019 16:33 | 15 дек 2019 16:33, Михаела Лазарова
6
За какво е полезна лимоновата трева?
Снимка: istock

Етеричните масла от векове са в помощ на хората в борбата за по-добро здраве. Маслото от лимонова трева е сред най-добрите, защото има редица ползи за здравето. Фантастичните си ефекти дължи на активните съставки, които притежава. Неслучайно е основна част от ароматерапията в традиционната медицина на много азиатски народи, откъдето растението всъщност произхожда. То е не само кухненска съставка, с която те приготвят ястията и чая си, но и лечебно средство, което подобрява цялостното здраве.

Ето за какво помага маслото от лимонова трева.

Намалява депресията

Депресията не е просто промяна в настроението. Тя е емоционално разстройство, което се повлиява доста трудно в положителна посока. Лимоновата трева е природен антидепресант, който помага за потискането на хормоните на стреса и стимулира нивата на серотонин и допамин в мозъка. Това освежава ума, както и тялото, помага за преодоляване чувството на безнадеждност и тревогата.

Намалява тревожността

Етеричното масло от лимонова трева успокоява нервната система, бори се със стреса и намалява тревожността. То действа директно върху централната нервна система, като намалява окислителните процеси, действащи възпалително върху нервите и предизвикващи безпокойство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Лимонада преди 4 години
За лимонови масури.
4
0
 
3
 
! Отговори
Marley преди 4 години
Започвам да пуша лимонена трева.
3
1
 
4
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Пробвайте със друга трева. Опаа живеем в Тиквандия тука се наказва със затвор. Рупайте си лимонена да ви е сладка ракийката
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте лим. сок и ще сте на макс.По мен съдя
1
2
 
0
 
! Отговори
куки преди 4 години
Позна?, ама , като си в Планината Работи! Само дето нашата е с листа, като на -аааа...аве на мандарина, че да е по- лесно разпознаваема....То не е гъба 'се пак..? ;)