Проф. Генчо Начев: Да се затворят 120-130 болници

Това ще доведе до отделяне на повече средства за заплати
16 дек 2019 12:33,
71
Проф. Генчо Начев: Да се затворят 120-130 болници
Снимка: БТА

Болниците в страната са твърде много и всички си затварят очите. Повече от 120-130 болници в България не са необходими, а в момента са над 300. Това преструктуриране ще доведе до отделяне на повече средства и за възнаграждения и ще натовари структурите с реална дейност, защото много от тези болници имат изкуствена дейност. Това заяви по БНТ директорът на болница "Света Екатерина" професор Генчо Начев.

Още по темата

"Сестрите имат право да протестират, но техният протест не може да се каже, че е някакво изолирано явление", коментира протестите пред Министерския съвет професорът. Според него това, че не протестират лекарите, не значи, че ситуацията с тях е много по-добра. Той изрази увереност, че премиерът ще ги приеме, но въпросът е какво ще стане след това.

"Няма големи и малки болници, разликата се получава от дейността, която се извършва в по-големите и по-малките градове, а това рефлектира върху обема пари, които се разпределят за работни заплати", каза професор Начев.

Той беше категоричен, че не е разбито доверието между обществото и лекарите, но в медиите излизат неблагополучни случаи, които се преекспонират и да се дават заключения преди оценката на експертните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та нима е лъжа за милионите на проф.Начев, който непрекъснато дава съвети по телевизии и преса! Та нима е некоректен въпросът -КАК? С една професорска заплата? НЕ! С богат тъст? Не! Тогава как?
60
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
И 510 място по свобода на словоизразяването е добро при тази 24 часова цензура от Вас. Защо ли не си правите сами коментарите, каквото на вас ви харесват и за каквото ви са поръчали поръчителите на статиите!
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този иска да се затворят повече от половината болници - 170-180 болници. Разбира се на мястото на затворените държавни болници веднага ще изникнат частни болници. Решението е друго - държавата да не финансира частните болници, които сега източват парите за здраве.
58
3
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
А като затворят болниците в провинцията ще има ли лични фърколети като за оная гърбавата от ГРОБ да ни фърка за счупени ключици и тем подобни неща? Или най близката болница ще е на такава дистанция сметната точно, че докато стигне линейката от 19 век болния да е умрял преди 5 часа и екипа просто да констатира ***?Явно пенсионерите вече яко пречат на Баш Тиквондур и иска по този най грозен начин да ги заличи!Да измират преди линейката да стигне, пък за него и компания частен фърколет да има
57
0
 
7
 
! Отговори
Господи преди 4 години
изгони търговците от храма !!!
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо отвориха частни болници?Затварят държавни и общински и отварят частни дупки, които наричат болници.Голяма лъжа и лицемерие.Искат да приватизират още един обществен сектор.По-лесно ще рекетират народа и държавата.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В големите градове да затворим 150 частни болници, за да има за цялата страна пари.Това е решението. Много добро решение предлага мултимилионерчето Начо Генчев.
54
1
 
11
 
! Отговори
6 преди 4 години
И да остане само твоята , милионерчо мръсен гаден !
53
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
след като в българия няма профилактика хората са много болни и се влачат докатоси отидат от този свят в люлин 200 000 жители няма болница къде да отидеш когода попиташ кои да те изслуша и какви са тези измислени доплащания премахнетеведнага тези простотии болниците в софия не достигат няма свясна техника
52
0
 
6
 
! Отговори
100 болници в София преди 4 години
10 болници в Пловдив ,10 болници във Варна и 100 болници в София. Другите градове са изостанали и с предимно възрастно население.
51
9
 
4
 
! Отговори
Изстрадал преди 4 години
Разбира се че трябва да се намалят болниците. Никой специалист няма да стои в болница на 20 000 град. Там трябва да има само спешни центрове и линейки. Всички сериозни случаи да се транспортират в големите болници със добри специалисти и апаратура, където ще те излекуват. Не ходете в малки болници, там няма специалисти и опит да ви излекуват.
50
2
 
10
 
! Отговори
Вероятно преди 4 години
г-н Начев предполага, че няма да посегнат за да затворат "неговата" болница иначе нямаше така да си говори на ангро, а щеше да пищи до небето колко е нужна точно тя и колко пациентите ще страдат и колко висококвалифицирани специалисти ще излезат на улицата да карат таксита ...
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и бюрократите са раздути Е ко прайм.
48
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
Да затвори нЕкоя от частните, които са се пръкнали в последните години. Лесно му е да хленчи, че болниците са много, той и властимащите имат лесен достъп. А какво да правят хората от провинцията? Да *** ли?
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геноцид на пълни обороти.
46
2
 
18
 
! Отговори
Извиват ни ръцете преди 4 години
В прав текст казват на българите: - Не разчитайте на някакво качествено здравеопазване в държавните болници! (А за твърде високите суми за лечение в частните болници народът няма пари!)
45
3
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ако и направите като в САЩ, които няма осигуровки да го изхвърляте навън още преди да сте го лекували може и да стане нещо! Като не си внасял, нямаш право да ползваш! Ама да сложите и малко здрави момчета на входа на спешното да може да вкара в ред цялата *** от 2 милиона коалиционни партьора на ГРОБ! Стига сте харчили пари за тях като ползата е нулева! И като отиде самотна майка на 4 деца да ражда и клъцнете тръбите, че да не обричате следващите на мизерия, пък и да ни спестите едни милиарди
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професоре , ако живееше някъде в провинцията като нас обикновенните хора и най близката болница ти е на 60-80 км., областната на 100 км. да има 1 или 2 линейки за цела община немаше да приказваш така.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този нагъл тип проф. Начев като го видя и ми се повръща. Тоя, който използва държавна болница като собствена и стана милионер, та точно тоя да дава акъл е ужасно. Да не се прави на луд, а да дига заплати на сестри и лаборанти, че ще избегат.
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАКРИВАЙ!!! Закривай всичко. И болници, и училища, и цели села, а скоро и цели градове!Закривайте и да приключваме вече с тази драма наречена българска държава.Последния да дръпне шалтера и да заключи вратите.