6 грижи за кожата на околоочния контур

Мед и бадемово масло
18 яну 2020 18:28, Михаела Лазарова
4
6 грижи за кожата на околоочния контур
Снимка: istock

Казват, че очите са огледало на душата на човек. За да впечатлим с поглед е важно как ще се грижим за зоната около очния контур. Ежедневният стрес, нездравословното хранене, могат да доведат до появата на тъмни кръгове, зачервяване на кожата, бръчки, подпухналост.

Кожата на околоочния контур е деликатна и тя се нуждае от достатъчно витамини и минерали, които да приема чрез храната, редовно нанасяне на слънцезащитен фактор, носене на слънчеви очила. Вижте няколко съвета как да се грижите за нея, за да бъдете винаги със забележителен поглед.

Пийте много вода

Непрекъснато чуваме, че ако искаме да сме в добро здраве и да сме красиви, трябва да пием достатъчно количество вода. С напредване на годините кожата губи своята хидратация. Ето защо е важно да я хидратираме не само външно с подходящи козметични продукти и процедури, но и вътрешно.

Кокосово масло

Един от най-добрите продукти за кожата, дори за деликатната на околоочния контур. Кокосовото масло е богато на мастни киселини, витамини Е, К, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали. Не пропускайте да добавите кокосово масло към менюто си, както и към вашите бюти ритуали. Един или два пъти седмично може да нанесете малко количество от него върху кожата на околоочния контур (вечер). Леко масажирайте и оставете да действа през цялата нощ. Кокосовото масло подхранва в дълбочина, забавя появата на фини линии.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Непросветен преди 4 години
Тази зящо си е закрила едното око? Какво означава този знак?