8 храни, които помагат в отслабването

Хапвайте яйца
19 яну 2020 10:25, Михаела Лазарова
5
8 храни, които помагат в отслабването
Снимка: Istock

Не съществува вълшебна храна, която с магическа пръчка да ви помогне да отслабнете, ако се борите с излишното тегло. Има обаче някои храни, които могат до голяма степен да ви помогнат да осъществите мечтата си и да свалите наднорменото тегло, което ви мъчи отдавна. Тези полезни в отслабването храни са много. Ние ще се спрем на 8 от тях, които са сред най-добрите в тази нелека борба с килограмите.

Тези храни имат ниска енергийна стойност, което означава, че можете да консумирате и по-голямо количество от тях без угризения. Важно е обаче да се отбележи, че преяждането с която и да е храна, включително полезна, не е препоръчително и може да има обратния ефект.

Кои са едни от най-полезните в отслабването храни, вижте в следващите редове.

Бадеми

Бадемите са перфектен източник на фибри, мазнини и протеини. Те дават усещане за ситост и осигуряват важни за метаболизма вещества, като мононенаситени и полиненаситени мастни киселини, витамин Е и протеини.

Пуканки

Домашно приготвените пуканки без излишни масла и подобрители са чудесна междинна закуска. Богати са на фибри и протеини. Те допринасят в отслабването, защото потискат глада, дават известно количество засищащи вещества и предпазват от посягане към други калорични закуски.  Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гениално - да отслабваш с храна! Понеже американците са по-тъ*пи, отколкото дебели, ги гъбаркаха с един ниско-калориен сладолед. Тялото изразходвало повече калории за затоплянето, отколкото усвоявало от сладоледа. И колкото повече ядеш - повече отслабваш. Не е виновна храната, а свинята! Ядете докато чакате, пътувате, гледате ТВ, защото сте нервни, защото няма секс... Ядете постоянно, всеки ден, по цял ден! Яжте само когато сте гладни!
3
2
 
8
 
! Отговори
Пуканки ? .. преди 4 години
Прасетата га ги хранят с царевица вдигат теглото много добре.....
2
6
 
10
 
! Отговори
Редовна читателка преди 4 години
Ама как така яйца?Нали са вредни и вдигат много холестерола? Съвсем ме побъркахте, противоречите си!
1
1
 
11
 
! Отговори
моля?? преди 4 години
Храни с ниска калорийна стойност - бадеми и пуканки :ДОткакто публикувахте онази рецепта за кравайчета с 4 супени лъжици сода в тестото, взех да чета "кулинарната" ви рубрика, за да се нахиля сутрин. Страшна излагация сте!