Кокосово масло и канела при потене и лош мирис

Как да се справим с неприятните телесни миризми
14 фев 2020 21:12, Михаела Лазарова
4
Кокосово масло и канела при потене и лош мирис
Снимка: istock

Знаете ли какво е общото между канелата, ментата, розмарина и зеления чай? Всички те придават аромат на ястията, напитките ни, но могат да помогнат на тялото ни да ухае по-свежо и приятно. Както има храни и напитки, като чесън, лук, червено месо и други, от които потта ни мирише по-неприятно и предизвикват повече потене, така има и такива, които могат да помогнат за намаляването на неприятния мирис. Вижте някои от тях.

Кокосово масло

Кокосовото масло е един от най-ефективните продукти, който може да даде на тялото ви приятен аромат. Уханното масло има антимикробни свойства, които ограничават растежа на бактериите, докато лауриновата киселина, която се съдържа в него, елиминира острата миризма. Разбира се, отделянето на пот няма да намалее. Може да нанасяте кокосово масло в областта на подмишниците след душ и преди нанасянето на дезодоранта. Добавяйте кокосово масло и към вашите рецепти.

Цитрусови плодове

Ако страдате от лош дъх или неприятна миризма на краката, лимоновият сок може да ви помогне да ухаете по-приятно. За да елиминирате лошия дъх, сутрин преди закуска започвайте деня си с чаша вода с малко лимонов сок. Ако след хранене имате нужда да освежите дъха си, изплакнете устата си отново с вода с лимонов сок. За да се справите с неприятната миризма на краката, преди да вземете душ натъркайте стъпалата си с лимонов сок. Когато изсъхне, ги измийте както обикновено.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква поста за зъби няма да помогне. Миризмата идва отвътре, от целия хранопровод, също от болни венци и зъби. Също от тютюн....
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кожата е "третият бъбрек". Миризмата зависи от вътрешното състояние на организма. Не само потта, а и газовете, също устната кухина, при напрежение и тежка физическа работа се поти и главата. Зависи дали и какви възпаления имате, каква храна и лекарства приемате. Колкото и да се къпете и да сменяте дрехите, ако няма съответните вътрешни пречистватели, ефектът е кратковременен.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вода и сaпун също помагат,пробвайте.За устата-паста за зъби
1
3
 
5
 
! Отговори
Агенция КЛЮ КЛЮ преди 4 години
Ще ви издам една голяаааама тайна: Къпете се по-често и няма да имате проблемс неприятни телесни аромати.