Продължава кампанията за набиране на стволови клетки

Инициативата е в помощ на Михаела Димитрова
28 фев 2020 11:45, Ния Христова
4
Продължава кампанията за набиране на стволови клетки
Снимка: Pixabay

Българският регистър за донори на костен мозък и стволови клетки към Александровска болница продължава с кампанията си за набиране на доброволни донори на стволови клетки „Заедно за надежда“, съобщи БНР.

Кампанията ще се проведе в 9 града в страната - Стара Загора, Казанлък, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Кърджали, Плевен и Благоевград в лаборатории на Рамус. Лабораториите ще приемат доброволци утре (29 февруари) от 8.00 до 13.00 ч.

Първата акция се проведе в Перник, Варна и Шумен. Инициативата е в помощ на Михаела Димитрова, която страда от тежко хематологично заболяване и се нуждае спешно от трансплантация на стволови клетки. Единственият шанс на Михаела да намери съвместим донор, но до този момент такъв не е открит. В момента в кампанията се включиха над 500 души.

Българският регистър
за донори на костен мозък и периферни стволови клетки е член на Световния регистър, в който са регистрирани повече от 36 милиона души от над 50 страни. По-големият брой донори в регистъра увеличава възможностите за лечение на стотици пациенти от България и света, за които трансплантацията е единственият шанс за живот.

Дарителската кампания се осъществява с подкрепата на БЧК и ИА „Медицински надзор".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еваларката, още работете срещу естествения отбор.После се чудете защо мутират така тия вируси и ви морят епидемии. Трябва да се случи световна епидемия, да измре 90% от населението, че да се усетите.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължава кампанията за набиране на мозъчни клетки в помощ на управляващите