5 промени в кожата, когато не носим грим

По-малко черни точки и пъпки
31 мар 2020 02:00, Михаела Лазарова
0
5 промени в кожата, когато не носим грим
Снимка: Istock

Когато сме във ваканция, през почивните дни или ако ни се налага да работим от вкъщи, по-рядко си слагаме грим. Усещаме се някак по-леко. Какво се случва с кожата ни, когато не носим грим? Освен че кожата ни изглежда по-млада, може повече да диша и ѝ помагаме с подходящата козметика и храна да се детоксикира, вижте какво още се случва.

Порите ви ще изглеждат по-малки

Нанасянето на пудра, руж, хайлайтер, фон дьо тен, се натрупват в порите ни при всяко нанасяне. В комбинация със замърсяванията от околната среда, потенето, натрупването на мръсотия върху лицето ни, не само, че запушва порите, но те изглеждат и по-големи. От друга страна, когато си дадем кратка пауза от нанасянето на грим, натрупаните замърсявания са значително по-малко. Кожата ни изглежда по-гладка, а порите по-малки.

Намалява риска от очни инфекции

Молив за очи, очна линия, спирала, сенки... Повечето козметични продукти съдържат консерванти, които могат да причинят очни инфекции като конюнктивит, очни алергии, особено ако не следим кога е изтекъл срокът им на годност и не почистваме редовно четките, с които си нанасяме сенките.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: кожагримбръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари