6 начина да се движите редовно вкъщи

Комбинирайте готвенето с каланетика
31 мар 2020 01:00, Михаела Лазарова
3
6 начина да се движите редовно вкъщи
Снимка: Istock

Когато се налага да си стоите вкъщи, за да спазвате препоръките на Световната здравна организация за ограничаване разпространението на коронавируса COVID-19, движението ви може да се окаже силно ограничено. Стоенето вкъщи, седенето пред компютъра, лежането на дивана не само ще ви докарат излишно тегло, но и ще направят мускулите ви по-слаби и инертни. Обездвижването води до куп здравословни проблеми. Не искате да се стигне до това.

Ето защо е важно да не спирате да се движите, дори когато сте си вкъщи. Ако вкъщи не разполагате с фитнес уреди или не спазвате конкретен план на изпълнение на упражнения, има други начини да се движите повече. Ето какви.

Танцувайте

Пуснете си музика и потанцувайте. Направете го с останалите членове на семейството или сами. Няма значение, важното е да се раздвижите. Танците не само ви карат да се движите активно, но и подобряват настроението, а това също е от огромно значение, когато сте изолирани от останалия свят вкъщи.

Правете си почивка за клекове

Ако работите от вкъщи и седите на компютъра или пред лаптопа, правете си почивки от време на време, в които изпълнявате серия от клекове. Не е нужно да прекалявате. Достатъчно е да правите по една-две серии 3-4 пъти на ден. Това ще раздвижи цялото ви тяло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има още един основен начин, тъкмо и половинката ще е доволна.
1
1
 
4
 
! Отговори
. преди 4 години
Още един начин, спете, хапвайте и работете на горния етаж, а ходете по нужда и миене на долния. Аз така правя :)