6 плодови сока, които помагат при неразположения

Гроздовият сок е много наситен с антиоксиданти
4
6 плодови сока, които помагат при неразположения
Снимка: Istock

Прясно изцедените плодови сокове имат своите многобройни и разностранни ползи за здравето. Пиенето на големи количества от тях обаче може да доведе до повишаване на кръвната захар заради голямата концентрация на плодови захари в отсъствието на фибри, които балансират тяхното усвояване.

Въпреки че с плодовите сокове трябва да се внимава и да не се прекалява с приема на големи количества, все пак има някои видове прясно изцедени сокове, които имат огромни ползи за здравето благодарение на свойствата на плодовете, от които се добиват.

Портокалов сок: Може да потисне възпаленията

Портокаловият сок има доказани противовъзпалителни свойства. Дълготрайната консумация на този вид плодов сок се свързва с понижени нива на лош холестерол. Проучване, цитирано от thehealthy.com констатира, че пиенето на 2 чаши сок от портокал на ден може да потисне възпаленията, провокирани от обилна консумация на мазнини. Изследването е от 2017 година и е публикувано в списание „Food & Function“.

Лимонада: Подкрепя бъбреците и спомага за разграждане на камъни

Домашната лимонада без газирани напитки в нея и добавени подсладители е невероятно полезна за естествено разбиване на камъни в бъбреците. Редовното пиене на домашна лимонада с прясно изцедени лимони оказва благотворно влияние в превенцията на образуване на нови камъни, благодарение на лимонената киселина, която разгражда минералните формации в бъбреците.

Още по темата може да прочетете в Az-jеnata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: соковебъбрециимунитет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за сок от черен бъз нещо да кажете?
3
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРИ КОРОНА ВИРУССОК ОТ КАСИСКАСИСА ИМА 1600 МГ ВИТАМИН С НА 100 ГРАМА ПЛОДЗА СРАВНЕНИЕ В ПОРТОКАЛА ИМА 40МГ ВИТАМИН С НА 100 ГРАМА ПЛОД
2
2
 
6
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Гроздовият сок,особенно когато е отлежал и с добра ферментация е достоен за уважение.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся ако кажете, че помага и при корона вирус ша ви повярвам