8 начина да детоксикирате тялото си всеки ден

Доверете се на зелените смутита
7
8 начина да детоксикирате тялото си всеки ден
Снимка: Istock

Умора, лошо състояние на кожата и косата, храносмилателни проблеми, чести главоболия... Тялото ни подсказва, че се нуждае от детоксикиране. Въпреки че редица хранителни режими могат да ни помогнат да елиминираме голяма част от токсините в тялото, важно е всеки ден да следваме някои малки стъпки, с които допълнително да се погрижим за този детокс. Пиенето на билкови чайове, зелен чай, консумацията на свежи зеленчуци, достатъчните часове сън, са само малка част.

Пийте вода с лимон

Чаша вода с лимон може да е чудесен старт на деня ви, но също така може и да е напитка, на чиято свежест и детоксикиращ ефект да се насладите и през останалата част от деня.

Доверете се на зелените смутита

Ако сте любители на пресните зеленчукови сокове, смути напитките, опитайте комбинация от лимон, къдраво зеле, спанак. Към тях може да добавите и малко спирулина, джинджифил – две съставки с доказан детокс ефект, повишаващи имунитета.

Консумирайте храни, които помагат на тялото за детоксикацията

Черният дроб и бъбреците служат като филтрираща система на тялото и по този начин са неразделна част от „почистването на отпадъците“, като така се благоприятства цялостното здраве.

За да подпомогнете функцията на тези жизненоважни органи, добавете към ежедневното си меню следните полезни съставки: магданоз, кориандър, чай от глухарче, червен пипер, куркума, черен пипер, чесън, лимон, липов чай, грейпфрут, артишок, цвекло, кръстоцветни зеленчуци, спирулина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взимате си активен въглен от аптеката и си го пиете,това е най-доброто за пречистване от токсини.А към лимоновия сок винаги се прибавя малко сода,например щипка сода в една чаша,няма да ви обяснявам защо,че е дълго за обяснение.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великденски пости са бе....
1
7
 
5
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Жабурене с юнашко мляко. Откакто го практикувам имам бели зъби, свеж дъх и пр.ъднята ми мирише на пролет.Който ми удари минус в навечерието на рождество христово... да не близне юнашко мляко повече в живота си!!!!