9 здравословни навика при работа от вкъщи

Отделяйте време за разходки
10 апр 2020 22:40, Михаела Лазарова
1
9 здравословни навика при работа от вкъщи
Снимка: Istock

Работата от вкъщи се оказа новата реалност за мнозина по цял свят. Всеки, чиято работа позволява работният процес да се случва дистанционно, вероятно изпитва трудности. Да работиш от вкъщи може да се окаже не толкова здравословно физически и психически, колкото се предполага.

Възможно е обаче да направите някои здравословни промени и подобрения в обстановката вкъщи, за да останете здрави, да се предпазите от поява на болки по тялото и други предизвикателства, свързани с обездвижването и неправилната поза по време на работа вкъщи.

Организирайте специалния си работен кът вкъщи

Хората са свикнали да живеят и работят на различни места. Това е толкова вкоренено в психиката, че съвместяването на двете дейности – личния свят и работната среда в едно понякога е истинско предизвикателство. За да се справите по възможно най-здравословния начин, отделете си специално място за работа и го превърнете в любимото си бюро. Поставете там локално осветление, ако не е до прозорец. Гарнирайте със саксия с живо растение. Подредете графиците, календарите, тефтерите си и пособията за писане.

Избягвайте да работите там, където се храните или спите. Смесването на тези дейности има нездравословен характер и ще се отрази на психиката ви.

Изберете удобен стол и бюро

Ако не разполагате с бюро, можете да използвате маса, но тя задължително трябва да е на височината на лактите ви. Те трябва да могат да се подпрат стабилно на масата, за да се предпазите от изкривяване на гръбнака. Столът ви също трябва да е удобен по тази причина. Изберете такъв, който има подлакътници. Ако нямате такъв, важно е поне облегалката да е стабилна и да подпира кръста.

Избягвайте да работите на дивана

Излягането на дивана предполага изкривяване на гръбнака по време на работа. Не е препоръчително да се свивате с лаптопа си на дивана, не и за продължително време, защото ще се появят болки в гръбнака, врата и крайниците.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари