10 здравословни причини да пиете чай от годжи бери

За по-здрави очи и контрол на холестерола
14 май 2020 23:30, Михаела Лазарова
1
10 здравословни причини да пиете чай от годжи бери
Снимка: Istock

Годжи бери е суперплод, популярен в традиционната китайска медицина. Обикновено го добавяме към смутитата си, овесената каша, суровите здравословни бонбони, които си приготвяме. Но чаят от годжи бери също е чудесен за консумация, а и има и редица ползи за здравето и красотата ни. Вижте 10 причини да го пиете по-често.

Ще си осигурите антиоксиданти, витамини и минерали – Малките плодове годжи бери са специални, защото съдържат изобилие от антиоксиданти. В суперплодовете има каротеноиди, флавоноиди, полифеноли, витамини А, В, С, Е, тиамин, рибофлавин и ниацин. Консумацията на чай от годжи бери осигурява на организма и минерали, включително цинк, желязо, мед, калций и фосфор. Захарите, съдържащи се в горските плодове, са дълговерижни молекули, които са основен източник на хранителни фибри, което ги прави сложен въглехидрат.

Повече протеини и аминокиселини – Още една полза за здравето от консумацията на чай от годжи бери е, че съдържа аминокиселини, които имат няколко ползи за здравето, включително противогъбични, антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Повече енергия – Ако страдате от безсъние, липса на енергия, чувствате се по-често тревожни, добавете към менюто си чай от годжи бери.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Оно прабаба щото като почина на 90+ все годжи-бери беше пила. :} Вместо си купумате глупости турете едни обувки на енъовден, па кеф ти кантаръон, кеф ти енъовче. Па сред това набери 2 кофи липа и не го мисли. Кви ти антиоксиданти, кви ти витамини, оно хората колко по напред върви времето толко по се чудим къ да се комплицираме само и само да не каже некой "оно не е в крак с модата" :}