4 признака, че приемате малко калории

Не можете да се справите с тренировките
27 май 2020 08:20, Михаела Лазарова
1
4 признака, че приемате малко калории
Снимка: Istock

Отслабването се постига чрез много различни методи. Един от най-старите и добре изпитани методи за намаляване на теглото е внимателното броене на калориите и ограничаването им в стойности, отговарящи на разхода на енергия. За да е налице редукция на теглото е необходимо калориите, които приемаме да са по-малко от тези, които изразходваме. По този начин консумацията не ограничава разнообразието на приемани хранителни вещества, което в дългосрочен план има здравословни въздействия върху организма.

Редица модерни диетични планове се противопоставят на този метод, който предполага изпитване на известен глад, най-вече ако сме свикнали да приемаме над 2000 или 3000 калории, а да трябва да ги намалим наполовина например. Затова на мода са диети, като кето диетата, нисковъглехидратния и високомазнинен режим, които залагат на изключването на цели групи макронутриенти, жизненонеобходими за здравето, но благодарение на елиминирането им се допуска по-обилно хранене. Мненията на диетолозите са разнопосочни по отношение здравословния характер на тези режими в дългосрочен план.

И така, има много и различни начини да отслабнем. Ако сте избрали да броите калориите и да следите за тяхното количество и качество, трябва да внимавате да не отидете в другата крайност – прекалено намален прием на калории, което да постави организма пред изпитание. Това изпитание може да прояви своите симптоми.

Кои са признаците, че приемате твърде малко калории в диетата за отслабване?

Изпитвате глад през цялото време

В началото на започване на диета с намален прием на калории е нормално да изпитвате глад, докато тялото се адаптира към новия начин на хранене. Ако обаче това продължи и се чувствате изтощени, без енергия и непрекъснато гладни, вероятно приемате прекалено малко калории. Обмислете дали двигателните ви навици и физическа активност не предполагат увеличаване на приема на калории. Преразгледайте също и вида калории, които приемате. Може да се наложи да добавите известно количество, за да не карате тялото си да се изтощава до краен предел.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: диетаотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
пръднята преди 3 години
така е, ако гълтахтещяхте да приемате достатъчно калориии и да сте здрави