5 признака, че тренировката ви не е ефективна

Използват се нездравословни практики и непрофесионален език
31 май 2020 12:05, Михаела Лазарова
3
5 признака, че тренировката ви не е ефективна
Снимка: Istock

Както по време на пандемията, така и преди нея много хора се обръщат към интернет, за да открият програми от упражнения и видове тренировки, показани във видеа, с които да отслабнат и изваят фигурата си. Оказва се обаче, че както с всяко нещо в интернет, така и с програмите за тренировки трябва много да се внимава. Можете да попаднете на не само неефективна тренировка, но и такава, от която здравето ви да пострада.

Кои са признаците, че програмата за тренировка, която сте избрали, не струва и е по-добре да я зарежете?

1. Написана е от неквалифициран автор.

Преди да си изберете програма от упражнения е много важно, изключително важно, да проверите дали е посочен автор и ако е така – да проследите биографията му в мрежата. Направете проучване, с което да откриете дали човекът е надежден. Ако не успеете да намерите информация, достатъчно убедителна за вас, зарежете тази програма. Нейният съмнителен произход може да навреди на здравето ви при изпълнение.

2. Не включва разнообразие от тренировки и упражнения.

Важен показател за добрата програма за физическа активност е задължителното включване на богата палитра от упражнения, които да редувате по определен начин. Планът за тренировки може да включва и определено време за почивка, от което тялото се нуждае. Ако сте попаднали на повтарящи се упражнения ден след ден, това трябва да е сигнал за вас, че програмата не е здравословна и не е съобразена с изискванията, одобрени от специалистите в областта в световен мащаб.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: фитнесспортотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако определяте дали управлениета са ви били ефективни на база това кои им е автора, значи сте много зле дори нямате собствено мнение.Иначе 15 минутната загрявка на Роджер Федерер отговаря на всички изисквания на авторката, разработена от най добрите, но Федерер е топ спортист и е разработена за такива, а не за хора които се чудят дали да се отлепят от компютъра и да се пробват да спортуват.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ы
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"1. Написана е от неквалифициран автор."===А колко е квалифицирана авторката, написала тая "статия", че да дава акъл колко ни е ефективна тренировката.И не можа да се размине със споменаването на пандемията още в първото изречение, нали?