Правила за тичане през лятото

Пийте много вода през целия ден
10
Правила за тичане през лятото
Снимка: Istock

Ако тичането и джогингът са предпочитаните от вас тренировки за отслабване и поддържане на добрата форма, лятната жега вероятно е проблем, пред който сте изправени. Тичането е интензивна форма на кардио тренировка, която изисква издръжливост и усилия. Горещините могат да направят тази тренировка изключително трудна, а и опасна, ако не се изпълнява правилно.

Ето няколко съвета за тичането през лятото, които ще ви помогнат да правите любимия си джогинг безопасно в горещините.

Намерете подходящата температура за вас

Всеки човек има различна поносимост към жегата. Ако за вас е изтощителна и непоносима, тренирайте много рано сутрин, за предпочитане преди изгрев. Тогава цялата топлина, натрупана през горещия ден, вече е изчезнала. Въздухът е свеж и хладен, което ще ви помогне да изпълните цялата си тренировка без допълнителни затруднения. Ако ви прималее по време на тичане и започнете да се чувствате замаяни, вероятността да е от високата температура, прегряване и дехидратация, е голяма. Затова е препоръчително да тренирате рано сутрин.

Не се притеснявайте за темпото

Свикнали сте да тичате с определено темпо и през лятото ви е трудно да го достигнете заради жегата. Изморявате се по-лесно и дишането ви се затруднява въпреки добрата ви подготовка. Това е нормално и не трябва да насилвате тялото си. В горещите летни дни можете спокойно да намалите темпото, слушайки тялото си. Така ще се предпазите от опасно прегряване, колапс, здравословни проблеми заради претоварване. Важно е да не се опитвате да надвиете тялото си въпреки неговите сигнали. Увеличаването на усилията не води до по-добри резултати, а до проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
Православен преди 3 години
По темата - кой би върнал сексуалната машина от снимката със сините ***? Аз не!!!
2
2
 
0
 
! Отговори
Православен преди 3 години
По темата - кой би върнал сексуалната машина от снимката със сините ***? Аз не!!!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо за зверския град който се изсипа над София и защо нямам ток?