5 грешки в тренировките, които не трябва да допускате

Не наблюдавате формата си
Обновена: 3 авг 2020 15:32 | 3 авг 2020 15:32, Михаела Лазарова
3
5 грешки в тренировките, които не трябва да допускате
Снимка: Istock

Не е задължително да ходите на фитнес, за да си направите успешна тренировка. Можете да тренирате и вкъщи. Съществува широк набор от упражнения, които могат да се изпълняват и в домашна обстановка, стига да спазвате някои правила за безопасност. За да тренирате успешно вкъщи, вижте кои грешки не трябва да допускате.

Не пропускайте загрявката

Ако сте свикнали да загрявате, когато сте на фитнес или в залата за тренировки и спорт, правете го и вкъщи. Домашната обстановка не изключва разтягането и загряването. Те са задължителна част от здравословната и безопасна тренировка в каквато и да е обстановка. Загрявката ви гарантира подготовка на тялото за натоварване и предпазва от травми. Ако не загрявате излагате тялото си на сериозен риск от наранявания, болки, разтежения, мускулни спазми, травми.

Винаги си правете план за тренировките

Това, че сте вкъщи не означава, че не трябва да планирате добре упражненията си. Тренировки без предварителен план могат да попречат на успехите ви и да забавят развитието ви. Възможно е да не видите напредък в тялото си, издръжливостта си, редукцията на мазнини и трупането на мускулна маса, ако не планирате добре тренировките си. Не забравяйте да работите за отделни части на тялото и мускулни групи, както сте го правили и в залата.

Още по темата може да прочетте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: спортдиетаотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При някаква цел (отслабване,качване, оформяне) реално храната е 60% , тренировката 30% и разни плацебо добавки - до 10% .А почивката къде е? Или изследванията грешат че точно тогава мускулите растат, а мазнините най-много се горят(ако не си се набухал като пpace преди лягане с въглехидрат и мазно). Сериозно, почивката й дават 80% сравнителна тежест, а на другото далеч по-малко.А това за плацебо няма да го коментирам, защото явно не си пробвал качествени продукти...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Храна (както казва колегата) , постоянство и търпение. Сравнявайте себе си с това, което сте били вчера, а не с това , което някой друг е днес .
1
0
 
13
 
! Отговори
az преди 3 години
не забравяйте и най-важното - храната. При някаква цел ( отслабване,качване,оформяне) реално храната е 60% , тренировката 30% и разни плацебо добавки - до 10% .Пък ако си мислите ,че ще ходите да блъскате във фитнеа 2 часа и после цял ден пред телевизора с чипс и кола и нещо ще стане - лъжете се.