Полезни напитки при висок холестерол

Намаляват риска от атеросклероза
2
Полезни напитки при висок холестерол
Снимка: pixabay

Поддържането на високи нива на холестерол крие редица рискове за здравето. Холестеролът е мазно вещество, стерол, липид, което се съдържа в клетъчните мембрани на всички тъкани на човешкото тяло. Нашето тяло се нуждае от него, но в малки количества. Когато неговите стойности в кръвта са завишени, тогава се увеличава рискът от образуване на плаки в артериите, което повишава риска от сърдечни заболявания. Начинът на хранене е ключов за балансиране нивата на холестерола в организма. Вижте 4 напитки, които може да добавите към менюто си за повече здраве.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е суперхрана, която помага при гадене, болки в корема, настинки, артритни болки, газове в корема, подобрява метаболизма и други. Редовната му консумация под формата на чай или джинджифилова вода може също да помогне за понижаване на холестерола, намалявайки риска от атеросклероза.

Чай оолонг

Един от най-полезните чайове за здраво сърце. Ако страдате от високи стойности на холестерола, добавете го към менюто си. Освен че спомага за неговото понижаване, чаят е полезен и за контрол на кръвната захар, което намалява риска от сърдечни заболявания. Още за ползите от консумацията на чай оолонг, може да прочетете тук.

Повече по темата вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Перем свинско с кис.зеле и неам холестерин оти пием домашна ракия с много салата а нощем орем нивата на комшийката та чак пушек се вдига и вика от кеф...
1
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Пият специален чай, но ядат сандвичи и вечер отпускат с няколко чашки и обилно количество храна, и то късно вечер. После се чудят, защо имат висок холестерол...