Кои храни ни помагат да изглеждаме по-млади?

Богати на важни хранителни елементи
1
Кои храни ни помагат да изглеждаме по-млади?
Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между гъбите шийтаки, зеления чай, рибата, спанака, киселото мляко, орехите? Всички тези храни и напитки са не само вкусни и ни помагат да поддържаме здравословно тегло, но забавят процесите на стареене в тялото. Вижте кои други да добавите към менюто си.

Бобови растения

Добавете към менюто си леща и боб. Тези вкусни храни са богати на фибри и растителни протеини, които помагат за стабилизиране на нивата на кръвната ви захар. Фибрите ни помагат да се чувстваме и сити за по-дълго, докато протеинът помага за изграждането на мускули и изгаряне на мазнини, като същевременно ни дава и енергия. Също така консумацията им не предизвиква пикове в нивата на кръвната захар и не забавя метаболизма.

Хапвайте моркови

Морковите са друга храна, която ни помага да забавим стареенето, благодарение на съдържащия се в тях бета-каротин. Бета-каротинът е мощен антиоксидант, предпазващ нашите клетки и ДНК от свободни радикали. Кореноплодните зеленчуци съдържат и естествения пестицид фалкаринол, за който се смята, че намалява риска от ракови заболявания. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари