До какво може да доведе прекомерната консумация на месо?

Може да страдате от възпаления в тялото
21
До какво може да доведе прекомерната консумация на месо?
Снимка: Istock

Хранителните навици на всеки човек са различни. Някои се въздържат от месо и месни продукти, докато други ги предпочитат и дори злоупотребяват с количеството консумирано месо на ден. До какво може да доведе прекомерното хранене с месо?

Сънливост

Ако се храните с твърде много месо, това може да изтощи организма ви и да ви направи сънливи и неенергични. Случва се, защото за разграждането и обработката на месото е необходима много енергия, която тялото извлича от запасите си. Храносмилането и усвояването на протеините от месото не става така бързо, както при въглехидратите, които дават моментален прилив на енергия. Затова е възможно да се почувствате изморени след обилно хранене с месо. Освен това, ако системно диетата ви включва предимно месо за сметка на въглехидратите, мозъкът ви може да страда от изтощение, тъй като въглехидратите са основният му източник на енергия.

Косата и кожата ви може да не изглеждат добре

Ако прекалявате с порциите с месо всеки ден, има вероятност да изпитвате смущения във вида на косата и кожата. Това е така, защото един от най-важните за кожата и косата витамини – витамин С, не се среща в месните храни, а той е главен виновник за синтеза на колаген – протеин, който изгражда структурите в кожата и косата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: месоуморапротеини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Ежти суджук - тиквоний .!.
8
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Ключовата дума тук е "прекомерна"! Малко хора употребяват прекомерно и единствено месо, повечето го ядат със зеленчуци.
7
1
 
12
 
! Отговори
Carnivore преди 3 години
Хората ядат кренвирши, наденици и разни субпродукти. Какво месо?
6
3
 
9
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Прекомерната употреба на месо и всякакви производни вкусотийки води до завишено потребление на вино, бира а преди това и на ракийчица и на нея подобни напитчици. Животът става весело цветен а леглото примамливо удобно. По тази причина вегетарианец няма да стана. Точка.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалено месо е по вредно от вегетариасвото и двете са не балансирани, но месоядни са по разпострани заради икономия на пари, просто трябва да се яде балансирано, дори може да се следи индивидуалния ни баланс с редовни кръвни картини, а в момента лабораториите са доста достъпни и информацията е доста полезна и не се занимавате с крайни случаи.
4
3
 
20
 
! Отговори
преди 3 години
Аз откакто преминах почти изцяло на месо, яйца и мляко се чувствам уникално добре !Особенно добре се почувствах като спрях да ям: ориз, хляб и картофи.Преди това опитах да ям ядки и разни сокове. Не се получи работата. Подува ми се корема и се чувствам много зле.
3
3
 
2
 
! Отговори
Мишо Шнадото преди 3 години
до рипаща пацорана разбира сея да видим тез веганите доколко могат да гнетат с коженото си снарядче ич ича като изгълтоля две пържоли шнаденцето не ляга с дни
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може да ви направи сънливи и неенергични, защото за разграждането и обработката на месото е необходима много енергияВсеки протеин губи около 30% от доставената си енергия за да бъде усвоен. Въглехидрата губи средно 15%. Мазнината около 1%. Така че не ви е виновно месото. А без протеин още никой не е преживял дълго(и без проблеми).Хеле за отслабване се набляга на храни богати на протеин - хем засищат, хем губят нетна енергия, хем пазят мускулната маса, хем промотират горенето на мазно...
1
7
 
11
 
! Отговори
x преди 3 години
Яжте месо колкото искате. Човекът е хищник.