Ген. Мутафчийски прие 8 нови линейки за ВМА

Те бяха доставени със закъснение заради COVID-19
13 авг 2020 18:30, Нели Христова
52
Ген. Мутафчийски прие 8 нови линейки за ВМА
Снимка: Facebook

Осем напълно оборудвани реанимобила вече са на разположение на екипите на Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от болницата на фейсбук страницата си.

Те са закупени в началото на 2020 година, но са доставени със закъснение заради пандемията от COVID-19.

В унисон с концепцията на ръководството за развитие и модернизиране на всички структури, реанимобилите ще бъдат разпределени в отделните военни болници в страната.

Нашето разбиране е, че всеки български военнослужещ има право на качествена медицинска грижа, независимо в коя точка на България се намира. Поради това, ние започнахме и поетапно обновяване на останалите ни болници, не само на софийската – и като ремонтни дейности, и от гледна точка осъвременяване на апаратурата, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той отбеляза, че дооборудването с подобни санитарни автомобили е от изключително значение с оглед изискванията по съюзническите ни задължения и покриване нуждите при провеждането на международни военни обучения.

Особен акцент е изключителното им оборудвани, за да се осигури бърза евакуация на болни и пострадали.

Реанимобилите са добре заредени с кислород, с апарати за обдишване, с възможности за поддържане на жизнените функции по време на движение:

Могат да доставят лежащо и седящо болни, тежко пострадали с гръбначно-мозъчни травми, което също е от особено значение и при бойните травми и военните обучения, подчерта генерал-майор Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Ъхъ преди 3 години
Мдаммм 10% от ххх и това е старо, за гейбееастите казват, че към 60-70 отивали, не е зле....Ковид вече няма и най вече Бабуинът се клати требен бързо да се усвоява...и те така...че яко ще се мре))))
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo, stom ima novi lineiki...sigur i novi katafalki ste kupiat s udobni kombinirani mivki za umreli...da si okapete umrelite pone s sapun i voda...
41
2
 
2
 
! Отговори
Муфтаджийски преди 3 години
...... няма да бъдат използвани за нуждаещите се! Ако, не вервате палучете болки в корема и се обадете на 112. Друго си е прислугата да има бекграунд! Нали, докторо генерале
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много народ дето заслужават яко да умрат. Не спират да мрънкат, че няма корона вирус и ги задушава маската
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наградата за верна служба към тиквата
38
0
 
3
 
! Отговори
преди 3 години
до ЧебурашкаНамерих общо между тях. Ха хах...плюят по всичко, всеки и всяко откритие или нововъведение. Общото между тях е, че Бил Гейтс ще чипира всички, отнема се свободата на света, всички, които имат пари са мафиоти, 5G мрежата е в основата на Covid19, искат задължително да ваксинират децата им, искат да отнемата децата им или да ги направят насила ***, не намират нищо положително в каквото и да било, някой винаги иска да ги прецака, светът се е наговорил да е срещу тях.....
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"героите от войната с коронавируса" !!
36
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Муфтаджийски е ударил муфтата.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА ТЕСНОГРЪДИ,НЕБЛАГОДАРНИИ ЗЛОБНИ!АКО НЕ БЕШЕ ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ МОЖЕХМЕ ДА БЪДЕМ ЕДНА ИТАЛИЯ ИЛИ ИСПАНИЯ,ТОГАВА КАКВО ЩЕШЕ ДА ПИШЕТЕ,ЧЕ НЕ СЕ Е СПРАВИЛ????С ТЕЗИ НЕГАТИВИ ПОКАЗВАТЕ КОЛКО СТЕ КОМЛЕКСИРАНИ!А АЗ СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ НА ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ-ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН!!!!!!!!!!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват и Камази с чували за трупове, пред София има колона яко
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А камиони няма ли да му дари някой на тоя, нали ще вози трупове...
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа. Това е поредната далавера и кражба в Бг.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нищо не се е изцепвал, гадняри. Няма такова нещо. "Разбира се, само не забравяй да си го повтаряш докато си повярваш, че е истина. Продължавай да величаеш господин "чували с трупове" и "яко ще ***". Те хората са като тебе- след 3 минути забравят всичко и почват да белят банани.
30
9
 
8
 
! Отговори
На тоя плъх преди 3 години
Не му трябват линейки , а катафалки, че нали все говори за яко измиране, великия генерал.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Айде къш. Не ме интересува мнението ти."Леле как ме уплаши. Свършиха ти аргументите, които си рецитирал цял ден пред огледалата преди да ги публикуваш тук и сега ме гониш, защото ти разбих илюзиите за плешивата тиква?
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом смята да си прави PR със закупеното с нашите пари, тогава да покаже офертите на всички участници в конкурса, за да се запознаем за какво точно са похарчени парите ни.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Айде къш. Не ме интересува мнението ти. обръщай се към някой друг, не към мен. Имаш си достатъчно единомишленици тука. Можете да си спретнете едно клубче на хейтърите на Мутафчийски. Само че аз не влизам в него. Така че марш.
26
7
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сигурно две от линейките са имали симптомите на ковида и е требало да бъдат турени под карантина..Това е и забавило доставката..
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Нищо не се е изцепвал, гадняри. Няма такова нещо. Но на хейтъри какво да седнеш да обясняваш? Ако се блъснеш в дърво най - много да си счупиш главата. А хейтърите са просто едно такова нещо. Не съм седнала да се разправям с вас, просто това мисля и не съм длъжна да се занимавам с хейтъранството ви. То ни най - малко не ме интерерсува.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Реанимиращите линейки тук са новина."Реанимиращите линейки тук никога не са новина, а средство за самореклама. Никой не се е хвалил съ закупуването на досегашните, за разликия от плешивия ***. Да не споменавам и колко смешно е количеството на закупените консумативи.