7 места, на които да нанасяте слънцезащитен крем

Колко често мажете клепачите си със слънцезащитен крем
14 авг 2020 09:02, Михаела Лазарова
0
7 места, на които да нанасяте слънцезащитен крем
Снимка: Istock

Защитата от слънчевите лъчи през лятото е изключително важна. Нанасянето на слънцезащитен крем с висок фактор на защита, когато сме на плаж, е задължително. Горещо се препоръчва употребата на защитни кремове и лосиони и в останалото време през лятото, дори когато не сме на море или в планината. Слънчевите лъчи са изключително силни през топлия сезон, а ние ходим съвсем леко облечени в жегата с доста открити места по кожата, които могат да пострадат от вредните UV-лъчи.

Когато нанасяте слънцезащитен крем на плажа вероятно наблягате на ръцете, краката, деколтето, гърба и корема. Възможно ли е да пропускате и други важни места? Да! Вижте кои са те.

Скалп

Ако не сте забелязали, скалпът също страда от слънчевите лъчи. Вероятността да изгорят изложени на слънцето части от него е голяма. Най-често това се случва на местата, където косата е разделена на път или около и над челото. Не забравяйте да намажете и там.

Ушите

Ушите са много уязвими на изгаряния. Те изгарят не само докато сте на море, но и в планината. Не забравяйте да ги намажете обилно с крем против слънце всеки път, когато се излагате на слънчева светлина.

Устни

Устните са много нежни. Кожата им наподобява тази на гърдите и е изключително податлива на увреждания от UV-лъчите. Задължително е да използвате балсам за устни със защитен фактор през лятото, особено ако сте на плаж.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари