5 храни, които ни карат да изглеждаме по-стари

Внимавайт с препеченото месо
22 сеп 2020 20:46, Михаела Лазарова
2
5 храни, които ни карат да изглеждаме по-стари
Снимка: Istock

Никой не иска да изглежда по-възрастен, особено ако това пречи на самочувствието му. За да поддържаме здравето на кожата ни добро е необходимо да се грижим за нея. А грижата започва отвътре. Храната, която приемаме оказва огромно влияние върху кожата. Тя може както да я направи по-здрава, млада и еластична, така и по-състарена, отколкото реално е възрастта ни.

Някои храни ни карат да изглеждаме състарени. За някои продукти даже вероятно не сте и подозирали, защото иначе се смятат за здравословни. Да видим кои са те.

Портокалов сок

Парадоксално е, защото портокаловият сок е изключително добър източник на витамин С, който е важен за синтеза на колаген, респективно важен за младостта на кожата. Да, обаче портокаловият сок е същевременно и един от най-богатите на захари сред плодовите сокове, което го прави враг на младата кожа.

Прясно мляко

Млякото е сочено за причинител на акне и възпаления в кожата. Въпреки че изследователите не са единодушни за механизмите, по които акнето се отключва и влошава, редица изследвания установяват, че прясното мляко оказва негативно влияние върху кожата. Изследване от 2015 година в списание The Journal of Nutrition показва, че жените, които се хранят редовно с мляко и млечни продукти имат влошено състояние на кожата, причинено от възпалителни процеси в нея.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожамлякобръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Пет бири преди 3 години
След жесток запой и махмурлук на сутринта, ако пиете портокалов сок - изглеждате дърт, ако пиете студена бира - изглеждате чудесно.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За прясното мляко е 100% вярно. Личен опит. За киселото не се отнася.