8 полезни храни за прочистване на черния дроб

Хапвайте орехи
23 сеп 2020 19:07, Михаела Лазарова
1
8 полезни храни за прочистване на черния дроб
Снимка: Istock

Свикнали сме да мислим как да опазим сърцето и мозъка си здрави с подходящите за тях храни. Често обаче забравяме за черния си дроб, а той е един от най-натоварените органи в тялото, който изпълнява стотици съществени функции. Черният дроб е отговорен за производството на жлъчка, белтъци, за разграждането на глюкозата в кръвта, за секрецията на ензими и за детоксикирането на организма.

За да работи добре черният ни дроб също се нуждае от детокс. За да успеете да подпомогнете функцията му е добре да се храните с продукти, които са доказано полезни за черния дроб и спомагат за детоксикирането му.

Грейпфрут

Грейпфрутът е любим на мнозина заради сладко-горчивия си вкус. Той е богат на огромно количество антиоксиданти, които предпазват черния дроб от увреждания и помагат за намаляване на възпалението в него.

Кафе

Кафето в умерени количества има редица ползи за здравето и черния дроб. То също е богато на антиоксиданти, които имат детоксикиращо действие.

Червени боровинки

Червените боровинки са едни от най-богатите на антиоксиданти плодове, които намаляват възпалението в черния дроб и могат да спомогнат за детоксикирането му, както и поддържането на функциите му в норма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Защо тогава кафето е забранено за хора,които са прекарали жълтеница? При нея пораженията са в черният дроб!