Как кофеинът прави косата и кожата по-красиви?

Намалява косопада
26 сеп 2020 22:40, Михаела Лазарова
5
Как кофеинът прави косата и кожата по-красиви?
Снимка: istock

Чаша кафе, какао, чай или пък енергийна напитка... Събуждат сетивата ни, дават ни повече енергия. Всичко това се дължи на съдържащия се в тях алкалоид, наречен кофеин. Но кофеинът има запазено място и в козметичната индустрия, както и в домашните ни разкрасителни трикове с кафе, какао или чай.

Как помага на кожата и косата?

1. Намалява риска от преждевременно стареене на кожата, което е причина за появата на бръчки, фини линии и загуба на еластичност. Кофеинът успешно се справя със свободните радикали, които са една от най-честите причини за този негативен процес.

2. Успокоява възпалението. Кофеинът има противовъзпалителни свойства, които го правят полезен за намаляване на възпалението и зачервяването на кожата. Така кожата е по-малко зачервена, тенът ѝ е равномерен.

3. Намалява подпухването на долния клепач и тъмните кръгове под очите. Ето защо опитайте маска за лице със смляно кафе и кокосово масло. Ще почувствате кожата си по-стегната и свежа, а погледът ви ще засияе.

4. Намалява целулита. Кофеинът присъства в редица продукти за третиране на кожата при целулит, както и в хранителни добавки за отслабване. Той намалява натрупването на мастни клетки, стяга кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кожакосаакне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
кокакола преди 3 години
От пиене на много кафе, се получава щръкнала коса и ококорени очи. Същият ефект можете да постигнете и като бръкнете в контакта.
3
2
 
4
 
! Отговори
Фич преди 3 години
Ако кофеинът прави кожата гладка, то хума-та предизвиква сърцебиене.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно никак! :-)
1
1
 
4
 
! Отговори
митя преди 3 години
чета кофеинът, а в главата ми - кокаина.трябва да се видя скоро с моя човек значи лол