Учени от САЩ: Червени люти чушки ни пазят от рак

Проучването е на Американската асоциация по сърце
11 ное 2020 22:36, Ния Христова
13
Учени от САЩ: Червени люти чушки ни пазят от рак
Снимка: Pixabay
Консумацията на червени люти чушки намалява смъртността от рак и сърдечно-съдови заболявания. Това сочи проучване, представено на Американската асоциация по сърце, пише ScienceDaily, цитирано от в. Монитор.
 
Американските лекари са стигнали до това заключение след сравняване на данни за храненето и здравето на 570 хиляди жители на САЩ, Италия, Иран и Китай.
 
Любителите на лютия червен пипер има по-малка вероятност от 26% да починат от сърдечно-съдови заболявания, както и с 23% по-малко да починат от рак. Смъртността им е била с 25% по-ниска от тази на хората, които избягват консумацията на люти чушки.
 
Кардиологът Бо Сю от Института за сърце в Кливланд, който е ръководител на проучването, отбеляза, че използваните данни не показват количеството или вида лют червен пипер, който има подобно въздействие върху здравето. Той признава, че нерегистрираните фактори са могли да повлияят на резултатите.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
По тая логика ,мексиканците би трябвало болест да не ги лови
11
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До До да,да ама неТакава марка бутилирани вина от директен сорт няма! Няма и да има скоро! Заради същото дойде да ни поръси оня френски монах в началото на миналия век с филоксерата! Няма защото т.нар. европейска лоза няма това качество! А откъде се е явила въпросната европейска лоза е дълга тема! Ако виното от директни сортове лозя беше вредно нас трябваше да ни няма/прадядовците ни още трябваше да са се затрили от света/, защото допреди 100 години тук в България друго вино не е имало!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди учените от САЩ да открият това за чушките пиперлии,американските индианци са го знаели поне 2000 години преди това,а индийците поне от преди 4-5 хил. години.Така че учените не са открили нищо,а са си взели паричните награди и премии от данъкоплатеца.
9
1
 
9
 
! Отговори
Наско преди 3 години
Кога ще ги пуснат по аптеките?
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шоколада в Мезоамерика са го правели с люти чушки. Веднъж купих такъв шоколад и останах възхитен и си направих такъв. Голяма играчка беше,но стана отличен!Интересно, че в Индия, където ядат много люто, има по-малко оплаквания от язви и гастрити!Капсаицинът действа на сърдечните съдове като задейства някакъв рефлекс, при който те се отварят и кръвообръщението на сърцето се подобрява. Мисля, че има и директно действие, не съм съвсем сигурен.С хубава ракия туршия от чушлета е самото съвършенство
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате и аз ако продавам семки ще си платя да напишат,че учени са установили,че от семките смъртността от рак,спин и ковид се намалява с 30%.После ме питай дали не са ми пълни джобовете с пари?!Реклама е това и то в момент на пандемия.
6
0
 
5
 
! Отговори
До да,да ама не преди 3 години
Аз съм от СЗ България, където все още се отглеждат директни сортове и съм почитател на вината от тях - плътни, ароматни, силни!Но за износа ни за СССР просто лъжеш! Питам се - защо? Я ми кажи, пиленце, една марка бутилирани вина от директни сортове! Забранени са! И понеже разбирам доста от този въпрос, ще ти кажа, че на Запад специално се проверяват вината за малвин, набеден от разни тъпунгели за вреден. Той се съдържа в много плодове и зеленчуци, а ружата (Malva) се използва в медицината.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да не са полезни за нещо.Защо инките са ги култивирали.Ама ги няма писмените доказателства.Изгорени са.Хабанеросите с аромата си направо чистят синусите повече от всякакви лекарства.Не знам за Ковид синузита дали помагат, но обичайния се повлияват
4
1
 
8
 
! Отговори
Капсаицин преди 3 години
Отглеждам Bhut Jolokia, който иска да се свърже с мен. Предупреждавам, на митницата след това хич не е приятно. Също така голямата и малката нужда стават еднакви.
3
1
 
16
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 3 години
А зелените люти чушки не пазят ли от рак ?!
2
3
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
И червено вино! Ама истинско, а не като мераклийското днешно винпромско "миксче"! Навремето като се омазаха нещата в Чернобил за братския СССР замина всичкото произведено от нашите български т.нар. директни сортове червено вино! Истинските винари-производители знаят! Защо ли директните сортове ги плюят, че били канцерогенни?! Надявам се на коректни и грамотни коментари!
1
1
 
16
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Айдеее, изчезнаха от пазара !