Полезни храни за повече здраве и красота

За простатата са важни тези, които са богати на цинк
25 ное 2020 02:00, Михаела Лазарова
1
Полезни храни за повече здраве и красота
Снимка: Istock

Какви храни включва всекидневното ви меню? Когато говорим за продукти и това кой за какво е полезен, знаем например, че сиренето и млякото благоприятстват състоянието на костите, зъбите. За всеки орган и система в човешкото тяло си има определени храни, на които е важно да наблегнем. За простата е важно да се консумират такива, които са богати на цинк, като тиквени семки, морски дарове. В следващите редове може да разгледате един удобен пътеводител на храните за повече здраве и красота.

Храни за мозъка

Добавете към менюто си повече домати, броколи, ядки, яйца. Не пропускайте морските храни и горските плодове.

Храни за очното здраве

За да се радвате на добро зрение, хапвайте достатъчно ядки, по-мазни риби, броколи, сини боровинки, моркови и яйчен жълтък. 

Храни за силно сърце

Сърцето се нуждае от полезни мазнини и антиоксиданти, които може да му осигурите, консумирайки риба, авокадо, бобови култури, нар, ядки, риба, броколи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Когато доведох жена ми в България ребрата и се брояха сякаш беше излезнала от концлагер.Глада и системното недохранване води до последици които траят цял живот.Вярвате ли ми ,че в къщи имам ориз от всички всевъзможни марки които се предлагат на бг пазара и то в количества.А за нея какво ли не съм правил.Дори съм купувал по 60-80литра мляко за да се къпе във ваната.Кожата и беше станала млечно бяла,мека и гладка като бебешко дупе.