5 полезни плода за по-малко стрес

Хапвайте ги всеки ден
19 яну 2021 00:00, Михаела Лазарова
3
5 полезни плода за по-малко стрес
Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между сините и червени боровинки, лимоните, мандарините, гуавата, ягодите? Те не само са вкусни плодове, но помагат на организма да се справи с ежедневния стрес. Знаем, че навиците свързани с начина ни на хранене са от съществено значение за това как се чувстваме.

От друга страна, всекидневно попадаме в ситуации, малки или големи, на стрес. Това повишава още повече вниманието ни към избора на храни. Защото докато има такива, които нарушават баланса, карат ни да се чувстваме по-уморени, напрегнати, има и такива, като някои плодове, които не дават шанс на стреса. Вижте кои.

Манго

Сочното манго може да бъде част от нашите салати, смутита, овесени каши. То е богато на калий, фибри, магнезий, калций, витамини от групата В, витамини С, А, К1. Всички те благоприятстват здравето на сърцето, намалявайки риска от сърдечни заболявания и помагайки ни ефективно да се справим със стреса и тревогите.

Грейпфрут

Един от най-добрите източници на витамин С и чудесен за вашата здравословна диета, тъй като помага за подобряване на метаболизма, има благоприятно действие за баланса на холестерола, кръвната захар. Когато сме под напрежение, тези стойности може да се покачат рязко. Смята се, че цитрусовият плод забавя и процесите на стареене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли номер в заглавието значи статията е наполовина, примерно 5 зодии които ще получават растройство този месец, в статията четете за 3 от зодиите, за останалите трябва да кликате другаде. Ей на и тука - 5 плода, ама плодовете са само 3 тука. Относно плодовете - ако са вносни - не са полезни защото са откъснати зелени. Плодовете са полезни когато са откъснати узрели и консумирани малко след откъсването.