Как да се храните след кето диета?

Внимавайте с хляба
19 яну 2021 01:00, Михаела Лазарова
3
Как да се храните след кето диета?
Снимка: Istock

Кетодиетата е един от начините за успешно отслабване, развиване на мускулна маса и контрол на кръвната захар и инсулина. Заради невероятните резултати, които се постигат без глад, кеторежимът на хранене е толкова широко популярен. При кетодиетата организмът се принуждава да изгаря мазнини вместо въглехидрати, за да си набави енергия. Тялото влиза в кетоза, като отделя кетони като метаболитен краен продукт за енергия. Това помага в кратък период от време да свалите излишни килограми.

В краткосрочен план кетонният режим на хранене може да ви помогне да отслабнете, тъй като тялото разгражда мазнините и ги използва като гориво. В дългосрочен план обаче в някакъв момент е възможно да върнете въглехидратите в диетата си. Това ще предизвика някои резки промени в организма. Един от най-нежеланите странични ефекти, разбира се, ще бъде напълняването. То ще се случи също толкова бързо, колкото сте отслабнали, а дори по-бързо.

Има и още лоши новини. Ако започнете да се храните по стария начин, включващ въглехидрати в менюто, особено тестени въглехидрати и рафинирани захари, това ще даде моментален сигнал на тялото, че отново може да използва въглехидратите за енергия и гориво. Този процес е генетично кодиран в нашите тела. Те са създадени да използват въглехидратите за енергия. Ето защо се обръщат първо към тях, когато имат нужда от осигуряване на енергия за процесите в организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Статията е тъпа. преди 3 години
Кето не е диета за отслабване, а за оздравяване.Ако искате да отслабнете,потърсете си друга.Това е режим за цял живот,ако искате са сте здрави.Ако не щете тъпчете се с въглехидрати.Има и либерално кето с малко рестрикции.Избота е ваш.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по-вредно нещо от кетото в дългосрочен план. Просто сега е на мода явно.