Как сушените сини сливи ни помагат да бъдем по-здрави

Сините сливи са много богат източник на витамин К
21 яну 2021 21:37, Михаела Лазарова
2
Как сушените сини сливи ни помагат да бъдем по-здрави
Снимка: Istock

Сушените сини сливи са невероятно вкусни, наситено сладки, а и много полезни. Те са истински суперзвезди в облекчаването на запека. Прекрасни са като заместител на захарта в сладкиши. Можете да ги добавяте и към салати, смутита, дори печива.

Кои са ползите за здравето от сушените сини сливи

Сините сливи са много богати на витамини А, С, К. В тях се съдържа набор от ценни минерали, като калций, цинк, магнезий, калий. Съдържанието им на фибри е изключително богато и наситено, тъй като са сушени. Те са прекрасен източник на антиоксиданти, които намаляват възпалението в клетките, борят се със свободните радикали и понижават риска от рак.

В сините сливи се съдържат антоцианини, които са специфичен вид антиоксиданти, придаващи цвета на сливите и техния приятен вкус.

Сушените сини сливи облекчават запека

Изключително богатото наличие на фибри в сините сливи ускорява метаболизма и движенията на червата. Това прави изхождането по-лесно и ежедневно. Фибрите подобряват толерантността на клетките към инсулина, като така регулират кръвната захар. Освен това оставят дълготрайно усещане за ситост. Фибрите подхранват и чревните бактерии, което е допълнителен бонус към ползите от тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А, сорта космати сливи знаете ли как помагат да сме здрави?
1
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
На мен едни други cливи ми помагат.