Кое е най-доброто време от деня за тичане?

Отговорът не е еднозначен
24 яну 2021 19:45, Михаела Лазарова
8
Кое е най-доброто време от деня за тичане?
Снимка: Istock

Тичането е предпочитана тренировка от много хора. То е чудесен начин да направите кардио без да ви е нужна екипировка и оборудване. Можете да излезете навън, да потичате на пътека или просто да бягате на място.

Ако сте любители на джогинга вероятно се питате кога е най-доброто време да правите тренировката си. Отговорът не е еднозначен. Независимо дали бягате сутрин, на обяд или вечерта след работа, предимства има.

Тичането рано сутрин има малко ползи, а много хора предпочитат да тичат именно тогава. Тялото ви все още се събужда, така че вероятността да бягате с малко по-бавно темпо е по-голяма. Но пък има много психически и емоционални предимства. Тичането сутрин увеличава енергията, производителността ви през деня и подобрява настроението ви. Важно е да започвате бавно и постепенно да покачвате темпото, ако бягате сутрин, за да дадете възможност на тялото си да се адаптира към ритъма след сън.

Обедното тичане е ефективно за офис служителите, особено тези, които живеят в забързано темпо, отглеждат деца и имат семейни ангажименти преди и след работа. Бягането в обедната почивка без значение дали е на открито или на пътечката във фитнеса, може да повиши производителността ви през остатъка от деня. Освен това, ако имате навика да обядвате на бюрото си, тичането ще ви помогне да се освободите от излишните калории и да компенсирате заседяването.

И все пак кое е най-доброто време от деня за тичане? Вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: спортдиетаджогинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сексът е здраве,тичайте за секс.
4
0
 
3
 
! Отговори
Избягвайте да бягате преди 3 години
Най-доброто време е вдругиден или някой друг път.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво трябва да тичам, след като не ме гони никой?
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да те гони лъв е най ефективната тренировка,ставаш топ спринтьор от раз!!
1
5
 
7
 
! Отговори
отговорът преди 3 години
е никога