4 полезни добавки към чашата кафе

Обичате ли тъмен шоколад с лют пипер?
25 яну 2021 23:00, Михаела Лазарова
18
4 полезни добавки към чашата кафе
Снимка: Istock

Ако четете тази статия, вероятно сте любител на кафето, стремите се да водите здравословен начин на живот или пък имате планове да започнете, и нямате нищо против да направите вкуса на напитката си още по-вълнуващ. Всяка добавка към кафето го прави повече или по-малко здравословно. За захарта и изкуствените подсладители знаем, че не са подходящ избор, затова ги заменяме с малко мед, кленов сироп, стевия. Съставки като канела, кокосово масло, гхи, обикновено масло, натурално какао, допринасят за обогатяване на вкуса, но и са полезни за здравето. Вижте още 4 начина да се насладите на вашата кафе напитка.

Екстракт от ванилия

Чудесен заместител на захарта и малките сметани, които добавяме. Ванилията спомага за подобряване на фокуса по време на работа, учене, повишава настроението, облекчава стреса, болките в ставите и благоприятства храносмилането. Нужни са ви само няколко капки ванилов екстракт в чаша сварено кафе или пък може да ги добавите и към мляното преди да си направите еспресо.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко е идеалната добавка, ако имате непоносимост към лактоза или пък спазвате диетичен режим на хранене. То придава плътност на кафето, приятен вкус, освен това е богато на витамини С, Е и В, антиоксиданти, магнезий и желязо. Важни хранителни елементи, които се грижат за здравето на костите, зъбите, сърцето, мозъка, бъбреците.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
До Анонимен 2 Дааааааааааааааааааааа +сутрешна ерекция разбира се! И секссссс !
8
1
 
2
 
! Отговори
Кардамон преди 3 години
Това е продължение на статията за запека.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ич нема да чета повеке! Най - полезната добавка е един убаф сеееееххххх!И после ша са чудиш Мики оти не си праила баница!Да знаш, че нешту си изпуштила!
6
2
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Я па иам оферта, шсе женим эа едно сръбкинче. 2 000? Си е ОК. Па ако ми арекса, ше эабрай эа Германия
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познава не се нека бадем така добри да не дранкаме защото имаме много информация за гости си малчим и проявяваме човечност от наша страна иначе наистина може да си говорим люти нещата и съм сигурен че на някой тук наистина няма да ми харесат
4
2
 
5
 
! Отговори
бай хой преди 3 години
Некои го пием с райбер
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора даже го обичат като са вас цукал и обичат даже да си почистят работното място страхотни са и червения пипер течеше яко
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Френски коняк ХО, направо е супер сутрин с кафето една чашка 30-50 мл.
1
0
 
13
 
! Отговори
х преди 3 години
Твоят ден започва сутрин в седем точно с чаша горещо кафе.