6 аромата, подобряващи настроението

Ухаят прекрасно
26 яну 2021 20:16, Михаела Лазарова
3
6 аромата, подобряващи настроението
Снимка: Istock

Замисляли ли сте се как се променя за кратко време вашето настроение и енергийни нива, когато усетите аромата на цитруси, мента? Направете си един малък тест. Може би сте се усмихнали, а това може да се приеме, че мигновено сте станали по-щастливи или пък сте се разсънили, почувствали сте прилив на енергия, което пак е форма на щастие. Да, има аромати, които ни помагат да бъдем по-усмихнати. Вижте кои да добавите в ежедневието си.

Аромат на ванилия

Това е един от най-универсалните, привлекателни и успокояващи аромати. Той се свързва с аромата на майчиното (адаптираното) мляко, затова и на много хора, ваниловият аромат носи положително, успокояващо усещане, смятат специалистите. Ванилията разбира се напомня за вкусни сладкиши, но ако не знаете, този аромат събужда и любовното желание. Така че за специалните моменти в спалнята, добавете ванилия.

Жасмин

Още един аромат, за който учените смятат, че би могъл да стимулира части от мозъка, които ни насърчават да се чувстваме свежи, усмихнати и енергични.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: щастиестресаромати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Чесън,лук,праз,уайна.....къде ги забравихте?
2
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Боко когато подаде оставка ще ми се оправи настроението.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На жена ми, на хубав алкохол, на пари ... О КАКВО? Не може да си харевам това ли? Ми гледайте си работа и си душете жасмина!!!